RSS

Peygamberimiz(s.a.v)'in Hayatı-1(Mekke Devri)

Esselamu aleykum..  

Salih Suruç'un Siyer ödülü dünya birincisi okan kitabı: Peygamberimiz(s.a.v)'in Hayatı. Kitabı patronumun elinde gördüm, sonrasında da bana önerdi ve okudum, şuan 2. cildi olan Medine Devri'ni arıyoruz, o da başkasına vermiş, nasipse okuyacağız inşâAllah.. Yazar, Efendimiz(s.a.v)'in hayatını anlatmaya çok öncesinden başlıyor, büyük büyük dedelerinin devrinden. Birçok bilmediğimiz ayrıntı üzerinde önemle durmuş, hepsi de çok önemli aslında... Kitapta Mekke devri ve Medine'ye hicretin başı işleniyor ve bitiyor, kalan kısım 2. ciltte.  Mutlaka okunması ve kütüphanelerimizde yer etmesi gereken eserlerden diye düşünüyorum. Kur'an-ı Kerim'in indirilişini, ayet ayet anlatıyor, hangi hadiseden sonra hangi ayet inmiş, içinize işleyecek ve onlarla yaşayacaksınız o atmosferi... Çok feyizli ve faydalı oldu benim için, tüm okuyanların anlamasını, uygulamasını ve başkalarına da aktarmasını dilerim.. Çok bahsi geçmeyen birkaç alıntıya yer vermek istiyorum.

*Cahiliye devrinde Arabistan Ahlaki durum;
-Üvey anne, babanın terekesi arasında ev eşyasıymış gibi oğula miras olarak intikal ediyordu.
-Bâzan da anneler, doğum yaklaşınca çukur kazdırırlardı, dünya'ya gözlerini açan yavru kız ise, hemen çukura atılır, üzeri toprakla örtülürdü.

*Mesele sadece "İman ettim" demekle bitmiyordu; imandaki sadâkat, samimiyet ve sabrının da ölçülmesi gerekiyordu!

*"Hiçbir şey  hakkında 'İnşallah...' demeden 'Ben bunu herhâlde yarın yaparım.' deme! Unuttuğun zaman Rabbini an, 'İnşallah...' de, 'Umulur ki Rabbim, beni daha yakın bir hayra ve muvaffakiyete erdirir.' de!" *

*Acaba , buna karşılık, kendilerine "insan" adını veren bir kısım kimseler, o Resul-i Zîşan'ı tanımazsa, ona iman etmezse, kuru ağaçtan daha edna, odun parçasından daha ehemmiyetsiz ve kıymetsiz olarak Cehennem'in ateşine lâyık olmazlar mı?

*"İnsanlardan, Allah'ın rızasını kazanmak için canını seve seve feda edenler var! Allah ise, kullarına karşı çok şefkatlidir."**

*Hz. Resulullah(s.a.v)'ın hicretine kadar şehir Yesrib ismini taşıyordu. Bu adı, buraya ilk gelip yerleşen "Yesrib" isimli Amerikalıdan aldığı söylenir. Ancak, bu kelimede "fesad" mânâsı bulunduğundan, Peygamber Efendimiz(s.a.v), bu ismi beğenmedi ve onu "Medine" diye değiştirdi.

Okunup, hayırla istifade edile inşâAllah...

*Kehf/23-24
**Bakara/207

5 tepki:

ayse dedi ki...

Ben bu kitabı okuduğumda küçüktüm, ya yeni çıkmıştır ya da yeni meşhür olmuştur. Ve ve o kadar süper bi kitap ki herrkese tavsiye ederim. 2 cilt olması lazım ve İslam Tarihi ile ilgili gerçekten dili hafif ve akıcı bi kitap. Paylaştığın için Allah senden razı olsun. Düşünsene okuyan olursa sevabı pat cebine ;) :) :**

Tazekahve dedi ki...

Canımcım Peygamberimizin hayatını baştan sona okumak istiyordum inş.Aslında değişik kitaplardan sürekli okumak taze kalmak lazım inş. Bu önerin isabet oldu inş. Temin etmeye çalışalım öpüyorum muhabbetle sevgiler canım :)

đerkenαя dedi ki...

Ayşe, evet canım kitap 2 cilt, bende herkesin okumasını öneriyorum, çok güzel ve akıcı kitaplardı ve bir kere okumayla da yetinmeyip ara sıra tekrar okumak lazım bu eserleri :) Ecmain canım, aman herkes okusun istifade etsin de sevabını Rabbim onlara/okuyanlara versin kat kat, başka şey istemem :)

Taze kahve, kesinlikle çok yerinde bir karar olur canım, Rabbim okumanı, istifade edebilmeni nasip etsin, öperim.

Hayırlı haftaya Bismillah! :)

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Bu kitabı aylardır arıyorum burada bulamadım, şimdi Türkiyeye giden bir arkadaşa sipariş verdim inşallah kısmet olur da gelir..

Okumadan bir heyecan, bir muhabbet sardı beni kitaba karşı :) Postunuzu görünce gayr-i ihtiyari yazmak istedim :)

İnşallah bana da okumak, istifade etmek nasip olur..

Selametle..

đerkenαя dedi ki...

Seyr-ü Sefa'm inşâAllah kitabı okuyabilirsin, mutlaka okunmalı çünkü :)

Sevgi ve muhabbetle..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)