RSS

Örtü... #2

Örtünmek, kapanmak... 
Bence bu kelimelerin dinen anlamı, (kadınlar için bahsedeceğim) süse çok düşkün olarak yaratılmamıza ve bunu çok sevmemize rağmen Allah için bunlardan yüz çevirmemizdir.

Öyleyse yüz çevirdiğimiz şeyi türlü kılıflar bularak, nefsimizin oyunlarına kanarak bir şekilde ortaya koymak ne kadar doğru? Özellikle şimdilerde ortaya çıkan "tesettür modası" adı altında ortaya çıkan şeyleri çok yanlış ve olması gerekenden uzaklaşmış olarak görüyorum.

Örtü dikkat çekici olmamalı, olabildiğince sade olmalı bana göre.. Kadının her hali zaten cezbedici olduğundan bunu olabildiğince sade bir kıyafetle gizleme gayreti içinde olmamız gerekirken, tam aksi daracık ve oldukça süslü pardösülerin içine girerek, rengarenk eşarpları tarifinden uygunsuz şekilde örterek, yüzümüzü makyaj vasıtasıyla iyice dikkat çekici hale getirerek, kullandığımız türlü takılarla ve giydiğimiz topuklu ayakkabılarla ne kadar başarabiliyoruz?

Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp, örtünmeyi düşünen kardeşlerimiz yada örtülü olan ancak ne şekilde örtünmesi gerektiğini tam da bilmediğini düşünen kardeşlerimiz lütfen önce tesettür giyimi satan mağazalar yerine kitaplara ve Kur'an'a koşun, bilmek isteyen için her şey apaçık ortadadır... Rabbin emrini kulun maskarası etmeyelim!...

Kişi önce örtünün amacını iyice bir kavramalı; bunu ne için, kim için yaptığını idrak etmeli, sonra da buna uygun şekilde örtünmelidir... Bu şekilde davranarak hem örtüye ve hakkını veren kardeşlerimize laf gelmemiş olur, hemde dini vazifemizi hakkıyla yerine getirmiş oluruz inşâAllah... Bu konu beni çok üzüyor, daha önce şurada da bahsetmiştim örtünmenin şekil ve esaslarından... 

İstifademize inşâAllah...

11 tepki:

Zeynep dedi ki...

Peygamberimiz zamanında hanımlar en eski örtülerini örter öyle çıkarlarmış dışarı, hiç fark edilmezlermiş, şimdi bizlerin örtünmeleri ise "ben buradayım" der cinsinden, bakan dönüp tekrar bakma ihtiyacı hissediyor. Var mı böyle bir şey yahu, ne acı ne can yakıcı!
Tesettür modası neymiş ya, resmen kuaförlerde acık saç yapımından çok örtü süsleme işlemleri yapılıyor (sözde) kapalılara!
Birde şu deve hörgücü meselesi varkiiii, beni en çok yaralayan şeydir bu! Örtüsünü deve hörgücü şeklinde örten bir insanın cennete girememeyi bırak cennetin kokusunu dahi duyamayacağını Hadis-i Şerifler bildiriyorken hala nasıl korkusuzca buna devam edilir şaşıyorum. Açık gezenler için bile yok cennete giremeyecek uyarısı!
Çünkü açık gezenler günahını biliyor yeri geldiğinde tevbe edip kurtulma şansları var, ama o kafalarına hörgüç yaparak kapananların tebve etmek akıllarına gelmez e kapatıyor ya başını tamam günahtan kurtuluyor aklınca!
Bu günlerde çok yakın arkadaşlarım adına üzülüyorum bu konu hakkında, şeytan ne güzel çalışıyor diyorum....

đerkenαя dedi ki...

Zeynep, açıklayıcı yorumun için çok teşekkür ederim, aynen öyle.. Ne diyelim, Rabbim cümlemizin hidayetini artırsın ve şeytanın vesveselerinden korusun..

Tazekahve dedi ki...

Bu konuda ben de en başta kendime sonra da gördüklerime fazlasıyla kızanlardanım.Allah inş. kendi rızasına uygun olmayı gönlümüze en hoş olarak sundursun ve öyle yaşatsın.İnş. nefsiyle savaşı kazananlardan olalım .Yazmaya devam et dostum Allah senden razı olsun,öpüyorum yüreğinden :)

đerkenαя dedi ki...

Taze kahve, aslında bu konularda daha çok yazmak istiyorum ama çokta çığırtkan olmak istemiyorum, çünkü herkesin kendi iradesi var ve görmek isteyen görür gerçeği, olması gerekeni...

Ecmain canım, eksik olma sende, öperim muhabbetle :)

Adsız dedi ki...

Kur'an ışığında örtünmeyen kardeşlerimizi gördükçe hüznüm ne kadar artıyorsa, Kur'an ışığında örtünen kardeşlerimizi gördükçe,var olan hayranlığımın kat be kat arttığını fark ediyorum... Öyle bir yara ki bu, bir şeyler söylemek sadece daha fazla kanatıyor! Ama beni en çok yaralayan ne biliyor musun! Bazen, yani ne yazık ki artık aslında çoğu zaman, 'başörtüsünü öyle takacağına, keşke hiç takmasaydın' cümlesi geçiyor ya içimden, dile getirmeye dilim varmıyor ama neylersin ki, güneşe karşı gözlerini yummakla, güneşi karartamıyor insan! Güzeller Güzeli Allah c.c, sizi ve sizin gibi düşünen hanım kardeşlerimizi, şefkati ve sevgisiyle sarıp sarmalasın, yüzünüzü ve gönlünüzü aydınlığıyla bürüsün...

đerkenαя dedi ki...

Oz, Esselam hoşgeldin kardeşim, uzun zamandır aydınlatan ve mutlandıran yorumlarını göremiyordum özlemiştim :) Allah razı olsun, niyetin ve hüsn-ü zannın yüzüsuyu hürmetine Rabbim ihlasımızı artırsın inşâAllah!

Dediklerine katılmamak elde değil, inan yüzümü çeviriyorum, kötü şeyler geçirmemek için içimden, ne diyelim hidayet Rabbimden kullarını mahrum bırakmasın o güzel hazinesinden inşâAllah. Tek yapabileceğimiz dua..

Muhabbet ve dua ile..

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim, güzel bakan güzel görürmüş, eyvAllah :) Amin... Muhabbet ve dua ile...

dedi ki...

Günümüzün en büyük problemine değinmişsiniz gerçektende ne kadar kızılası hallere getirildi tesettür! Rabbim'in ayetlerini okumadan bu hallere gelenlere hidayet versin inşaAllah bize düşen dua galiba

Emrah Ateş dedi ki...

şu saç örtme olayınıda bir türlü anlayamadım ama ben
kötü anlamla da demiyorum
çünkü kadının saçı görünmeli
görünmeli ki güzel olsun
eğer insan güzel görünmeyecekse neden yaratılsın?
e tamam evlenince kocasına görünüyo falan filan ama
bu da kadına karşı bir eşitsizlik değil midir
kaburgamızdan yapıldınız ya; bu mudur olay ?
bence açık giyinmeyip sade giyinmesi yeterli
kadının saçını görüpte tahrik olacak adamın ben vicdanında sapıklık ararım

đerkenαя dedi ki...

lâ, hoşgeldin,
Evet dediğin gibi bize düşen çoğu zaman sadece dua.. Vakt-i cuma, hidayet inşâAllah ümmeti muhammede...

đerkenαя dedi ki...

Emrah Ateş, hoşgeldiniz,
Siz kendi ağzınızla söylüyorsunuz "kadın saçı görünmeli ki güzel olsun", e güzel olunca da tahrik artıyor maalesef.. Ve bu sadece karşı cinsi tahrik ettiği için değil, Rabbin emri, bize de sorgulamaksızın yaratıcımızın emrine boyun eğmek düşüyor. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

:) Hayır ile..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)