RSS

Gündemden:

Esselamu aleykum ve rahmetullah...

Gündemdeki birkaç haberden bahsedeceğim bugün...
İsyanım Rabbe değil, isyanım insanlığa, insan olduğunu düşünerek hayvandan daha aşağı derecede duran yaratılmışlara!

Yaklaşık 1 haftadır haberlerde, gazetelerde mutlaka okumuş/görmüşsünüzdür Kayserili çocukları: Ahmet, Dilruba ve Türkan.  
Bundan 1,5 yıl önce Ramazan bayramında evlerinden şeker toplamak için çıkmışlardı ve bir daha dönemediler sıcak yuvalarına, yollarını gözleyen annelerine...
1,5 yılda taramadık  yer bırakmayan polis, maalesef 70 mt. ilerdeki katil komşuyu 1,5 yılın sonunda buldu.

İnsan olanın başına elbette herşey gelebilir, bu dünyaya da imtihan için gönderildik sonuçta sabrımız ve şükrümüzle sınanacağız. Lâkin bu vahşeti yapan, göz yumanlar cezalarını bu kadar geç mi çekecek?!..

Katil komşu çocukları kapısına geldiklerinde içeri alarak her birine ayrı odalarda kıymış. Cesetlerini de Yozgattaki bir piknik yerine gömmüş ve defalarca orada piknik yapmış! Vicdansızlığın ve soğukkanlılığın böylesi değil mi?..

Şaşılacak bir şey daha, ölüm haberini aldıktan sonra bile gözlerini yollardan alamayan aileler bu haberi polisten değil, haberi netten okuyan yakınlarının başsağlığı aramalarından ve TV'lerden öğreniyorlar! Zaten insanların canları burunlarında, her dakika bir ömür gibi geçiyor, bu kadar da vurdumduymazlık olur mu? dedirtiyor insana!

Ve bu sabah haberlerde izlediğim, kanımı donduran bir başka haber de İstanbul'dan. Fırat... Sadece 9 yaşında. Onun acısı daha başka dağladı yüreğimi, üvey annesi ve üvey anneannesi tarafından öldürüldü. Zanlılar cesedi parçalara ayırmış, sokak sokak  dağıtırken birkaç kişinin şüphesiyle polisi araması üzerine yakalandılar. Baba ve üçüncü evliliği olan bu gürcü kadın, sürekli Fırat'ı aç bırakıyor, dövüyor, çalıştırıyor ve kimliği olmadığı için okula bile gidemiyorlardı.
Bunlara şahit olan sorumlu(!) komşularsa ara sıra Fırat'a yiyecek birşeyler vermekle yetiniyorlar

Fırat'ın ölüm şekli, cesedinin parçalara ayrılması... Aklım beynimden çıkacak gibi oluyor, küçücük yaşında bu kadar acı çekti ve kara toprağın altına girecek şimdi...Ölüm artık Fırat için bir kurtuluşmuş gibi görünüyor, ama sorumluları dünya ve ahirette cezalarını çekecek şüphesiz! Uçkur düşkünü baba da, vicdansız üvey anne de ve o pek sorumlu komşular da!

Bugün İbrahim Tatlıses iyileşti diye kurban kesen de, sadece açlığını giderecek kadar yiyecek verip komşusunu derdiyle başbaşa bırakan da, hiçbiri umrunda olmayıp kendi türküsünü çığıran da bizleriz. Müslümanlığımızı bela zamanı ilan edip gereğini yap(a)mayanlar da bizleriz. 

Hesap günü için biraz daha korkmalıyız sanki?!... 

Bu yazı şurada ve şurada  da yayınlandı.

9 tepki:

Angel dedi ki...

Ve aleyna aleykumselam.. tıksınıyorum ınsanlardann mıgdem bulanıyor korkuyorum herseyden ya bıgın bızım basımısa gelirse diye..

bu dünya niye böle demicem dünyaya suç atamam suc ınsanlarda sen nasıl bı ınsansınn sen senın gıbı bı ınsandan ne ıstedın ? sen ınsan olamazsınn o zaman kopek yaaa hiç mi Allah'ın kıtabın yokk, hıc mı vicanın yokkk, sen kımsınn nesinnn yaaaaa yemınle dünden berıdır içim cok burukk resmen ağladımm yaaa Allah sızın gıbıı ınsanlarıı ıslahh etsinnnn..

kim bilir o anı nasıl yasamıslardırr offff Allahım sen ailesine sabır ver..

çok kötü oldum canım kusura bakma Muhabbetle..

Tazekahve dedi ki...

Canım ben de geçtiğimiz haftayı sırf bu konuların tedirginliği ile geçirdim.Kasabamızda okuyan gencecik bir üniversite öğrencisi kızımız kafası taşla ezilerek öldürürldü geçen hafta.2 yaşında bi kız babası tarafından hem de.İnsanlığın gidişatı,kendine zulmeden bi neslin içinde yuvarlanıp gidişimiz,elimiz kolumuz bağlı gibi-ki değil aslında- kendi kabuğumuza çekilişimiz hepsi beni çok düşündürdü bu hafta.Üzerine senin de bu yazın tevafuk oldu gerçekten.İyilik ve güzelliğin inşası adına ne varsa kullanmayı nasip etsin Allahım.Hesap günü ne yaptığımız sorulduğunda hangi bahane sağlam bi korumamız halini alacak ben de çok merak ediyorum :( Sevgiler canım ..

Adsız dedi ki...

Ve aleyküm selam,
Birazı ya da sankisi yok sevgili Derkenar! O çocukların bu alemden kanatlanış şekli, bizi paramparça etse de aslında acınası ve zavallı olan bizleriz! O çocuklar, artık cennetin çocukları ve tebessümle ve sabırla hesap soracakları günü bekleyeceklerdir... Beden elbisesini çıkardılar sadece, ruhları saklambaç peşindedir yine, bilirsin, çocuk için her yer oyun bahçesidir... O yüzden, Cennetin Çocukları için üzülme ve dua da etme! Yasını ve dualarını kendine sakla, asıl ihtiyacı olan sensin! Ben mi? Boşver gitsin...

đerkenαя dedi ki...

vєssєℓαм, söylediklerin yüreğimden geçenlerdir kardeşim, diyecek söz yok..

Muhabbetle

Taze Kahve, canım, anlattıklarına ne diyeceğimi bilmiyorum, Rabbim cümlemize hidayet etsin!

Sevgiler

Oz, duaya herkesin ihtiyacı vardır, Dularım insanlığa, masum/günahsız yavrulara, kalbi kararmış şekilde ne yaptığını bilmeyen zalimlere...

Ne diyeceğimi bilmez haldeyim..

Adsız dedi ki...

Söyleyecek çok şey var da! Neresinden tutulursa kırılır bu kristal bardak, illa ki kırılır...

Yazıyor dedi ki...

''Mazlum için herkes ağlar, asıl gözyaşı dökülmesi gereken zalimdir.'' diyor NFK. Mazlumun bir gün hesabı elbette sorulacaktır, ya zalimin kaybettikleri... Rabbim şu alçak nefse uydurmasın, ayaklarımızı kaydırmasın, sıratı mustakim üzere yaşatsın ve emanetini alsın. Şu dünyaya ne için gönderildiğimizin her daim şuurunda eylesin.

Selam ve Muhabbetle!

đerkenαя dedi ki...

Râna çok güzel bir hatırlatmaydı üstad'ın sözü. Maalesef çok doğru, ağlamamız gereken nice zalimler de var. Ecmain güzel dualarına, Rabbim cümlemize hidayet etsin.

Muhabbetle

Derya dedi ki...

Bunların hepsi üzerimizde sorumluluk aslında. Komşularımızı yakınlarımızı yoklamak, onlarla ilgilenmek zorundayız. İslam insanı insana bekçi kılmış güzel düzeniyle. Biz kendimize bu kadar düşmesek, bu kadar çok ezilen kişi olur muydu? :(

đerkenαя dedi ki...

Deryamisal, Olmazdı elbette, söylediklerinde çok haklısın, Rabbimin bizlere sunduğu güzel düzene ayak uydurup hem dünyamızı hem ahiretimizi kurtarmak yerine, kendi başımızı yemekle meşkulüz daima..

Cümle için hidayet inşâAllah.

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)