RSS

Eksiğim/sin

 İki yaralı kalpten başka kim daha çok anlayabilirki birbirini.. O öyle bir bağki, kendin gibi bilirsin karşındakini, anlarsın.. Bu bağ insanın yarasının kabuk bağlamamasına neden olur, ama yinede mutlu eder. Çünkü seni anladığını bildiğin biri vardır artık karşında..
Mutluluktan çok mutsuzluklar bağlar, insanları birbirine. Çünkü insan mutluluğu gibi üzüntüsünde de yalnız olmamak, kucaklanmak ister. Acınmak değil. Bunu asla istemeyiz..
Bencillikmidir anlanmayı istemek? Eğer karşındaki senin durumunda değilse, senin gözünde asla anlayamaz seni. Doğru yaşanmadan öğrenemezsinki hiçbirşeyi.. Ortak paydalar herzaman daha kolaydır.

Keşke mutsuzluklarla değil, mutluluklarla ortak olsak birilerinin yaşamına..



Bir gün, bir bilge, kendi türleriyle uçmayı reddeden iki ayrı cins kuşa rastlar, yol kenarında. Hayli merak eder, bu iki farklı yaratığın nasıl olup da kendi aileleriyle, ait oldukları yerlerde yaşamak istemediklerini, nasıl olup da bir yabancıyı kendi kardeşlerine yeğlediklerini..
Biri karga, biri leylek..
O kadar farklıdır ki kuşlar, ihtimal veremez birbirlerini sevdiklerine, türdeşleriyle değil de, birbirleriyle uçmayı yeğlediklerine..
Öyle ya, karga dediğin kargalarla uçmalıdır, leylek dediğinse leyleklerle..
Yaklaşır ve merakla inceler kuşları..
Tâ ki, her ikisinin de topal olduğunu keşfedinceye kadar..
O zaman anlar ki, birlikte kaçar, birlikte uçar, beraber yaşamaları beklenenlerin yanında tutunamayanlar..
O zaman anlar ki, sahip oldukları değil, sahip olmadıklarıdır kimilerini birbirlerine yakın kılan.. Topal kuşlar birbirlerinin \'arızalarını bilir ve sömürmek ya da örtmek yerine kabullenirler öylesine..
En sahici dostluklar ortak varlıklar üzerine değil, ortak yoksunluklar üzerine kurulanlardır. Aynı şekilde zengin, aynı şekilde mesut olanların, ortak paydaları sabun köpüğü gibidir, uçar..
Ortak acı, ortak hüzün, ortak pürüzdür esas yakınlaştıran, yaklaştıran..



Mesnevi/Hz. Mevlana

10 tepki:

busra dedi ki...

cok guzelmis, duygulandim.

đerkenαя dedi ki...

busra, benide çok etkiledi cnm, teşekkürler..
Baki sevgiyle..

Adsız dedi ki...

bende memnuniyetle ,bizimle paylastiginiz yaziya yorum yaziyorum:))cok guzeldi.cikaracagimiz dersler var.gercektende yasadigimiz toplumda,sakat birisi olunca,bizden farkli birileri olunca ona OCU muamelesi yapiyoruz.bizler onlari toplumdan disliyoruz.rabbim hidayet etsin bize.

cok tesekkurler,kenardaki notlar cok hos:))

đerkenαя dedi ki...

Kimler gelmiş kimler gelmiş bloğmu şereflendirmiş :)) Anlayamazsın... Sen beni ne güzel anlıyorsun öyle ya.. Teşekkür ederim.
Baki sevgi ve saygılarımla..

Adsız dedi ki...

Selamun aleykum ve rahmetullah.

oncelikle tesekkur ederim.eger birisi blogu sereflendirmisse mutlaka oda sizsiniz.bloguma kattiginiz samimiyet icin tesekkur ederim.:)

profilinizdeki bilgilerinizi okudum.baharatlari bende sevmiyorum.tatlilarin hepsi olmasada cogunu severim.:)):derdinizi dokecek sizi anliyacak insan bulmak cok zor.iyiki bu blogu actiniz.rabbim karsiniza insALLAH sizi anliyacak,derdini paylasak mumin kardeslerimizi cikarsin.

selam ve dua ile.

đerkenαя dedi ki...

-Anlayamazsın,
Ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve beraketühü..
Allah razı olsun, bende çok teşekkür ederim, çok incesiniz.:) Burada sizin gibi insanlarla tanışmak çok güzel. Baki dostluğumuz olması duası ile..
Selam ve dualarımla..

Adsız dedi ki...

Selamun aleykum ve rahmetullah.

insALLAH zaman gectikce birbimizi daha iyi taniyacagimiza inaniyorum,ben biraz bakirkoylu bir insanim(deli yani),bazen ise kosesinde kendi kendine konusun,bazen icinde birikmis olanlari haykiran,bazen sessizce aglayan,cogu zaman gulen ve insanlari,kafa dengim olan herkesi guldurmeyi seven biriyim.:)

papucun blogdan az cok kendimi belli ediyorum,darisi hayirlisiyla buraya insALLAH.

guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen guzel yasar,guzel yasayan guzel olur,

cumleyi tam tamamlayamadim ama bediuzzaman hazretlerinin boyle bir sozu vardi.insALLAH oyle insanlardan oluruz.

not:ben artik iyice kilo aldim,artik ince degilim:)
selam ve dua ile

đerkenαя dedi ki...

Ve aleyna aleyküm selam..
Şimdiden sizi tanımak güzel, hayatımda varlığınızın daim olmasını diliyorum..
Rabbe yar olunuz..
Baki sevgi ve saygılarımla.. :))
"Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır"

Türabi dedi ki...

"İki yaralı kalpten başka kim daha çok anlayabilirki birbirini.."
Çok güzel bir yazıydı kardeşim,geçmişi aynı olan,aynı acıları yaşayan insanlar daha samimi oluyorlar..Aynı fırından çıkmışız,aynı ateşte yanmışız.. Allah razı olsun,çok beğendim.Muhabbetle..

đerkenαя dedi ki...

Allah sendende razı olsun kardeşim, teşekkürler..
Baki sevgi ve saygılarımla..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)