RSS

İstemenin sırlı yolları;

Esselamu aleykum...

Sizlere sayfalarını nurani bir iştiyakla çevirdiğim, bitmesini hiç istemediğim ve kalbim karardığı an, açıp okuyarak rahatlayacağıma inandığım bir kitaptan bahsedeceğim...

Muhammet Bozdağ/İstemenin Esrarı, bu kitabın ismini ramazanda iftar soframızda duymuştum, aklımdan ilk geçenler; motivasyon için, kişisel gelişim türü bir kitap olabileceğiydi... Ama arkadaş içeriği biraz açtığında çok etkilendim ve okunacaklar listesine dahil ettim... Daha yeni nasip oldu okumak.Yaklaşık bir günde(elimden bırakamadığım için) bitirdim... Kesinlikle bu kitabın tüm kütüphanelerde yer alması gerektiğini düşünüyorum, eğer okursanız beni anlayacaksınız... Abartmıyorum... Tabi bende okumanız için elimden geleni yapacağım :)

Sizlere altını çizdiğim (böyle dediğime bakmayın her satır çok kıymetliydi) birkaç alıntı paylaşacağım...

* Güç bileğinizde yada beyninizde değildir; güç, şefkatli Sahibinize yönelen çaresizliğinizde, kalbinizin temizliğinde ve isteklerinizin içten olmasında gizlidir.

* Evrende rollerin üstünlüğü yada önemsizliği yoktur. Rolleri iyi yada kötü oynamak vardır.

* Siz elinizden geleni yaptıktan sonra, ilahî kaderin hakkınızdaki takdirini sabırla, rızayla ve şükürle karşılayın. Böylece Yaratan'la aranızdaki sevgi bağını korur, ikbalinizi açarsınız.

* Dua eden için Allah'ın çareleri bitmez. Allah izin vermezse en basit çözümü bulamazsınız. Allah dilerse en akla hayale gelmeyen çareyi keşfedersiniz.

* Eğer istediklerimiz bize sunulursa, bir zamanlar onlar için yalvardığımızı unutacak mıyız? İçtenlikle teşekkür etmeyi ihmal edecek miyiz? Yoksa elimizdeki ilahi emanetlere duyarsızlaşarak, onları kalbimizde değersizleştirecek miyiz?

*Başarmak için teknikler ve stratejiler gereklidir; ama yeterli değildir. Nice istek, başarıya, derin ruhaniyetin omuzlarında, tekniksiz, stratejisiz ulaştı. Nice stratejinin de sonu çökmek oldu.

* Bir çocuk "bugün hava yağmurlu" diye üzüldü. Yağmasaydı gezintiye çıkıp eğleneceklerdi.Oysa yağmuru istememek, o gün biraz olsun dolaşabilmek için zeminin ıslanmasını dört gözle bekleyen salyangozların biraz daha ağlaşmalarını dilemekti.

İstifademize İnşâAllah... Keyifle okunmasını dilerim...

11 tepki:

Unknown dedi ki...

Aleyna ve aleyküm selam..
İsmi bile ilgi çekici..
Yazarımızın sevgi zekası kitabını çok beğenmiş daha sonra da ruhsal zekayı alıp okumuştum..
Bu kitabının da çok güzel olduğundan eminim..
Tavsiyeniz için teşekkürler..

đerkenαя dedi ki...

Evet, diğer kitapları da çok güzel, kısmet olursa onları da okumak istiyorum bende..

Beğenirsiniz umarım, Sevgiler..

yemyeşildeniz dedi ki...

çok faydalı bir kitaba benziyor. teşekkürler

đerkenαя dedi ki...

Okuma fırsatınız olur umarım, Rica ederim..

Angel dedi ki...

Güzel Alıntılar Yapmısın Canım Bende Okumak İstiyorum ve Okucam İnşallah Sevgiler :)

đerkenαя dedi ki...

İnşâAllah canım :)

Ateş Böceği dedi ki...

Bakış açısı ..özellikle son alıntıda değilmi ..
çok beğendim istemek evet her gün bir şeyler istiyoruz bir şekilde ama bunu nasıl ve kimsedne isteyeceğiniz her şeyden daha önemli galiba..

sevgiler

đerkenαя dedi ki...

Ateş Böceği, hoşgeldin..
Hemde çok önemli, çoğu zaman ağzımızdan nelerin çıktığının farkında olmadan konuşuyor ve istiyoruz... Aslında çok önemli...

Sevgiler..

Yazıyor dedi ki...

Bu kitabı ben de okudum. Hatta ara ara blogumda bazı kısımlarına da yer verdim.

Hep isteriz, bizleri istemeye yönelten şeyleri çok severiz, istediklerimize kavuşunca bir diğerine yöneliriz. Ama o istediklerimizi elde ettikten sonra nasıl muhafaza edeceğimizi bilemeyiz. Çok da umurumuzda mı? orası da ayrıyeten tartışılır. Muhammed Bozdağ bu konuları çok güzel yönelmiş ve çok hoş bir üslubu var.

Bu tanıtım çok güzel olmuş.

Selam ve Muhabbetle!

đerkenαя dedi ki...

Râna, teşekkür ederim...

Haklısın, birşeyleri istiyoruz, elde edene kadar atmadığımız takla kalmıyor... Ama malesef elimizdeyken de kıymet vermiyoruz.. Acı.. Üslubunu, örneklerini.. herşeyini sevdim bu adamın :)

Ve aleyna aleykum selam ve rahmetullah..

đerkenαя dedi ki...

:) Okumanı tavsiye ederim mutlaka,

Sevgiler, Muhabbetle..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)