RSS

Babaanne'm

Esselamu aleykum...

Merhaba dostlar, bugün çok sevdiğim birini anlatmak istiyorum burada. Babaannem, aslında eşimin babaannesi, ama belki ben ondan daha çok seviyorumdur onu...

Babaanne her yıl bir veya iki ay civarı eşimin annesigillerde yaşıyor, yani altı oğlundan en büyüğünün evinde misafir oluyor bir süre. Altı oğlu beş kızı var şuan hayatta, seksenini aşmış olduğundan yalnız yaşamıyor, her oğlunda biraz biraz kalarak yılı tamamlıyor... Bu taraflara sıra kışın geliyor. çünkü yazın sıcağı fena buralarda, kalması çok zor. Onu sık sık ziyaret ediyorduk buradayken, diğer zamanlar göremiyoruz çünkü. 

Babaannenin dişleri yok, ona yumuşak meyvelerden soyup, kek pişiriyordum bende rahat yiyor diye. O da seviniyordu, bende. Daha önce yaşlı birinin kaldığı bi evi bu kadar sık ziyaret etme şansım olmamıştı, babaanneyle birlikte bu tecrübeye erişmiş oldum, insan yaşlı kimselerden çok şey öğreniyor, gerçek edebi, saygıyı, sevgiyi, ibadeti... O kadar edepli ki kendi oğlundan bile çekiniyor.. Sürekli namazda, zikirde aklı.

 Hiçbir evladını torununu unutmuyor, hepsini hayırla anıyor dualarında. Hiç kimseye küs veya kırgın yaşamıyor. Hiç kimse hakkında kötü konuşmuyor, düşünmüyor... Güzel bakıp güzel görüyor adeta. Etrafına da güzellik yayıyor böylece. Güzel nasihatler veriyor bize, hayatımızın başındayken istifade ediyoruz onun tecrübelerinden. 

Konuşurken kelimeler inci gibi dökülüyor ağzından, özenle seçiyor kullandığı kelimeleri, üç düşünüp bir konuşuyor, yere bakarak ve sessizce konuşuyor. İnsan onu dinlemek, her sözünü kaçırmamak için üstün çaba harcıyor :) Onun duasını alabilmek için her istediğini yapasım geliyor, gözünün içine bakıyorum bir şey istesin yapayım diye.. 

Keşke diyorum hepimizin evinde güzel yaşlılarımız olsa, onlardan öğrensek hayatı ve bereketlendirsek, nurlandırsak hanelerimizi... Varsa eğer etrafımızda yaşlı akrabalarımız, onları sıkça ziyaret ederek hem dualarını alsak hemde ibadet etsek en güzelinden :)

Velhasılı dostlar, biz yolcu ettik babaannemizi, seneye de onunla yaşamak muhabbetine nail olmak duasıyla diyerek. 

Seni çok seviyorum babaanne, Rabbim sağlık sıhhat versin, selamette kal...

Sizde muhabbet ve dua ile kalın dostlar ;)

2 tepki:

Tazekahve dedi ki...

Arkadaşımla okuduk bu yazını güzelleştik biz de bir miktar... Öpüyorum canım muhabbetle...

đerkenαя dedi ki...

Teşekkür ederim 😊
Bende tekrar okudum sayenizde, sevgiler selamlar..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)