RSS

Okudum: 8 Murat Menteş/Dublörün Dilemması

Esselamu aleykum...

Aranızda daha önce Murat Menteş okumayan ve okuma düşüncesi olan da varsa ki yoksa da olmalı! Lütfen kitapları yazılış sırasına göre okuyun, kesinlikle isabetli bir karar vermiş olacaksınız, çünkü yazar her kitabında biraz daha ustalaşıyor... Ben yazarın üç kitabını da birlikte almıştım ama okumaya ikinciden başladım yanlışlıkla :) Korkma Ben Varım'da yazar bence daha iyiydi, çünkü burada da olaylar karakterlerin diliyle anlatılıyor, ama her karakterin dili maalesef aynı... Bu durum bu kitapta benim gözüme biraz daha fazla battı. Ama siz okuyun efendim Murat Menteş'i, o düşüncelerini insanın aklına kazırcasına kurduğu cümlelerinden istifade edin. :) 
Ütopik maceralar var yine kitapta. Kitabı yavaş okumaya özen gösterin, çünkü küçük ayrıntılar iki üç bölüm sonra karşınıza çıkıyor ve siz bu nerde nasıl anlatılmıştı gibi bir şaşkınlığa düşebiliyorsunuz. 

Azıcık ta Menteş konuşsun :)

*Gözlerimi kapadım ve yanımdaki koltuğa oturması için dua ettim: ''Allah'ım, bunu dilediğim için ayıp etmiş olur muyum?!''

*Dünyaya onu görmeye gelmişim gibi hissediyorum.

*Bizde vicdan da, mide de yoktu. Allah affetsindi...

*Haddizatında aşk, insanın kendinden geçmesi şartına bağlı değil midir?

*Aşk, insanın şahsiyetini pekiştirir. Çünkü hayatın manası, aşk bohçasında gelen bir hediyedir. Mevcudiyetinin hakkını vermek, hiç değilse mazeretini bulmak isteyen insan yalnızca aşka müracaat edebilir...

*Üstelik faniliğin şiddetini artıran bir şey para. Ve parayla 'asalet' olmaz.

*İnsan, ne ise o olduğunu inkar eden yaratıktır.

*Ne yazık ki aşk hayalin çocuğu, hayal kırıklığının annesidir.

*Babamdan o kadar korkuyorduk ki, ondan nefret edemiyorduk. Büyüyünce de insanın gönül kırıklığı ağır basıyor, yine nefrete sıra gelmiyor.

Keyifli okumalar...

4 tepki:

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Murat Menteş ile henüz yollarımız kesişmedi. Ama hep güzel şeyler duyuyorum hakkında ...

đerkenαя dedi ki...

Mutlaka okunması gereken bi yazar, okuyunuz efendim :)

Adsız dedi ki...

Ve aleyna aleykumselam Meralim seniii uzunn zaman göremez olduk gerçekten her yerden kayboldun :)) Nasıl özlemişim yazılarını, çokk mutlu oldumm senii tekrar gördüğüme :) Bir zamanlar çaresizdim Rabbime sığındım o anlarımda Rabbim beni yalnız bırakmadı beni çokk iyi biri ile müfakatlandırdı çok mutluyum ve Rabbime hamd-u senalar olsun inşÂllah. Seninle görüşemesek de, inan hep aklımdaydın ve dualarımdaydın.. Kişiliğine, konuşma uslubuna, ilmine ve bilgine aynı zamanda ihlaslı biri olmanı çokk sevdim ve hep senden feyz aldım, Mâşâ-Allâh Subhânallah Rabbime emanet ediyorum seni görüşmek dileğiyle sevgiyle kal inşÂllah:)

Belki hatırladın veya hatırlamadın ben Mydream+Vesselâm= Melek...

Eski bloggerden kimler kaldı ki dimiii :)
Belki sonradan yine hesabımı açar gelirim inşÂllah :)

Dua ile vesselâm :))

đerkenαя dedi ki...

Merhabalar canım, hoşgeldin.
Güzel sözlerinle mutlu ettin beni, utandırdın.. Teşekkür ederim, seni de görmek çok güzel.. Umarım en yakın zamanda dönersin sende.

Muhabbet ve selam ile...

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)