RSS

Yansımalar...

* Haftasonu Konya'ya gidecektim, Şeb-i Arus törenine katılacaktım, hasret giderecektik... olmadı. Kızdım, üzüldüm ama sonuç değişmedi.. Vardır bir hayır deyip hamdettim...

*Birinin bana "çayına kaç şeker alırsın" demesinden ziyade "sen şeker kullanmıyordun" demesini seviyorum, istiyorum. Hayat boyu...

*Dördüncü yıla girdiğim iş yerimden ayrılacak olmak koyuyor. Bu ay sonu mesai bitiyor. Mekan/insan/eşya.. bunların hiç biriyle aranda duygusal bağ kurmamak gerekiyor ama ben bunu bir türlü öğrenemiyorum, üzülüyorum. Nasıl aşacağım bu durumu bilmiyorum, zor... Her sabah aynı saatte uyanmayı, işe gelirken aynı insanlarla karşılaşmayı/selamlaşmayı, ofisi, iş arkadaşlarımı, masamı, sabahtan akşama kadar acı kahvemi içtiğim bardağımı(bile evet).. herkesi ve her şeyi.. Çok özleyeceğim.

*İnsanlarla kavga etmeyi/tartışmayı sevmiyorum, yoruluyorum, kırılıyorum. Bunlardan ziyade birde karşıdakini üzüp, kırmak var ki o sonrasında daha çok koyuyor. Bunun için daima gülümsemeyi ve "haklısın", "ben hatalıyım/hatalıydım", "özür dilerim" gibi kısa cümleleri daha çok kullanmaya çalışıyorum, böylesi o esnada zor geliyor ama sonrasında kazanımları gerçekten büyük oluyor... Tavsiye ederim :)

*İnsanların milli yada dini bayramlarımıza (benim gözümde) vermedikleri önemi gavurun yılbaşı kutlamalarına/bayramlarına vermeleri üzüyor, düşündürüyor, kaygılandırıyor...
Bu vesileyle haberlerde gördüğüm ve pes dediğim: insanlar daha ucuza ve daha çok içki tüketebilsinler diye sahte içki üretiliyor ülkemizde... Bundan da iyilik-miş gibi bahsedebiliyorlar, aferin bekliyorlar belli ki... Daha çok insanı öldürdüğünüz/öldüreceğiniz ve günah çukuruna daldıracağınız için: aferin.

*Van'ı düşünüyorum, onları unutmamak, unutturmamak istiyorum. Depremden can çekişerek kurtulan bedenlerin çadır yangınlarında, soğuktan, hastalıktan can vermesine gönlüm dayanmıyor. İsyan etmemek için zor tutuyorum kendimi, öfkeleniyorum istemeden... Dua dua yakarıyorum Rabbe; Onlara Sen'den başka el uzatacak yok Allah'ım! diyorum, yok...

10 tepki:

Delibu! dedi ki...

Ayrılık kelimesini ne sebeple olursa olsun sevdiğin birinden duymak zor geliyor, ama hayırlara vesile olacaksa hayırlısı olsun diyelim :)

Yılbaşına verilen değeri ben de bir türlü çözümleyemiyorum. Rabb'im farkındalık nasip etsin inşAllah.

Sevgiyle kalasın Derkenar'cık..

Erkan Şen dedi ki...

Ben de Şeb-i Arus'a kitmek istiyordum. bu sene de olmadı. İnşallah seneye...

Syhn dedi ki...

öyle...

đerkenαя dedi ki...

Delibu, gitmeler de kalmalar da çok zor, haklısın. Teşekkür ederim canım, dualarınızla inşâAllah.

Sevgi ve muhabbetle :)

Erkan Şen, çok dua etmek lazım :)

Syhn'ım..

Adsız dedi ki...

1. Hamd dediysen, tamamdır :)
2. Nasip olmasını dilerim :)
3. Bunu öğrenmiş biri olarak ki nasıl öğrendiğim hakkında en ufak bir fikrim yok, sanırım sussam daha iyi olacak :)
4. Kavga etmemeni/tartışmamanı çok iyi anlıyorum. , nazik bir dille 'haksızsın' demek ya da susmak tamam da, olmadığı halde karşımdaki insana 'haklısın' demek biraz garip geliyor bana! Çünkü bir insanın hatasını düzeltmesinin ilk adımı, önce hatasının farkında olmasıdır...Farklı düşündüğümüzü sanmıyorum, sınırlı kelimelerle farklı açılardan bakıyoruz sadece :)
4. Kaç kişinin düzenli olarak Kuran'ı Kerim (meal/tefsir dahil) okuduğunu sor bir istersen! Üzüntü nedir, düşünce nedir, kaygı nedir, tekrar konuşalım! Yıl başı, teferruat bile değil !!!
5. Söyleyecek sözüm yok !

Saygılarımla...

đerkenαя dedi ki...

oz, bazılarına cevap vermem gerekiyor :) Teşekkür ederim yorumların için :)

3 Nasıl öğrendiğini merak ettim, belki bir gün yazarsın, kendini çözersen? :)

4 Evet fikrimiz aynı ama şöyle bir durum var, kişi maalesef hatasını kabul etmiyorsa/etmeyecekse sen ne söylesen boş geliyor ve haksız/suçlu durumuna düşmekten kendini alamıyorsun.. Hatasını kendisinin anlaması gerekiyor, dışarıdan gelen her türlü uyarı bazen göze çok çirkin görünüyor..

4 O konuda da kesinlikle haklısın.. dua edebiliriz yalnızca, Rabbin hidayetimizi artırmasını dileyerek..

Muhabbetle..

Adsız dedi ki...

3. Aslında biliyorum, ama yazması anlatması biraz alangirli biraz soyut gibi ( biliyorum, çok açıklayıcı olmuştur kesin :))
4. İşte orda susma mekanizması devreye girmeli bence, 'sen haklısın' mekanizması değil gibime geliyor :)

Amin...

đerkenαя dedi ki...

'alengirli'den sonra vazgeçtim zaten, eyvAllah :)

haklısın :)

Tazekahve dedi ki...

Konya olayına üzüldüm ama nasip demek şekercim ya :)

Van olayında yürekler akıllar hep orda ama elden gelen malum...Rabbimin rahmet ve şefkatini diliyoruz bölge halkına...

Öpüyorum muhabbetle arkadaşım,sevgiler :)

đerkenαя dedi ki...

Teşekkür ederim canım, öyle tabi.

Öperim bende, muhabbetle.

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)