RSS

Doğum günüme dair...

Sevinçle karşılanan ilk kız bebekten sonra erkek olması beklenen ikinci kız bebektim ben. Anne ve babamın, bilhassa babamın sevinç(!) şokuyla ismimi bile koymak aklına gelmiyor ve dört erkek evlattan sonra kız evlada hasret kalan halacığım fırsattan istifade, alıyor kucağına ve oracıkta veriyor belki de kendi evladı için düşlediği ismi bana... Allahu Teala anne ve babamın hüsranına karşı, beş yıl sonra beklenen erkek evlat sevgisini de tattırıyor biricik aileme... Ancak babamın bu sevinci pek uzun sürmüyor, oğlunu henüz beş yaşında bırakıp terk-i diyar eyliyor dünya alemini...
Kısmet...

Şimdiye dek ailemi hüsrana uğratmadım, ikinci kız evlat olarak yerine getirmem icap eden her şeyi yaptığıma inanıyorum, ablaya yardım ve küçük erkek kardeşe dadılık... Gerçi her ne kadar iyi evlat olma yolundaysam da kız evlat olarak doğmuş olmak en büyük kusurumdu belki de...

Her neyse ben doğum günümde neden bunlardan bahsettim bilmiyorum, çok içerlemişim demek ki :) Merak etmeyin bende seviliyor ve sayılıyorum (kalan)aile bireyleri arasında...

Şükrünü yapmam gereken çok şey var, öncelikle sıhhatli bir yaşı daha geride bırakmış olmanın mutluluğu ve gelen yaşımın da sıhhat, huzur ve hayırlı muvaffakiyetler(bu çok önemli) getirmesini dileniyorum Cenab-ı Hak'tan. 

Sevdiklerimi kırmayacağım, üzmeyeceğim ve hayırlı insanlarla tanışacağım bir yaş istiyorum. Kalbimin kırılmadığı, hüsrana uğramadığım, uğrayacaksam da bunları tevekkül ve sabırla karşılayabileceğim ve sonunda feraha ulaşabileceğim bir yaş/ömür istiyorum.. 

Biraz asabi biriyim ve artık olgunlaşmayı istiyorum, dilin kemiği yok ama en azından bir sözü söylemeden önce on kere düşünebilmeyi ve hayırsız, kötü, kalp kıran cinsten bir şeyler söyleyeceksem eğer susabilmeyi diliyorum... İnşâAllah..

Müslüman bir ailenin içinde, en azından bilmediklerinin-eksiklerinin farkında olan bir insan olduğum için(ve artık bu eksikleri tamamlama yolunda yol katedeyim Rabbim), çok güzel bir memlekette yaşadığım için, etrafımda beni seven ve sayan insanlar olduğu için, beni mutlu eden, hayrım için uğraşan, dostlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim ve ailem olduğu için ve siz blogdaşlarım için milyonlarca şükürler olsun Allah'ıma, teşekkür ederim :) Onları benim yanımdan ayırma. 

21 tepki:

Unknown dedi ki...

hayırlı sağlıklı sıhhatli ve sevdiklerinle geçirceğin mutlu bir hayat diliyorum. doğum günün kutlu olsun canım :)

Adsız dedi ki...

İyi ki doğdun :)

Delibu! dedi ki...

-Musmutlu yıllar, hayırlı bir ömür, sağlık sıhhat, O'nun yolunda giden adımlar için dua etmeliyim ki sana bu güzel günde.

-'Kendini bilen Rabb'ini bilir.' düşüncesiyle, doğum günlerinin kendini bilmelere vesile olmasını severim hep. Sen de bu vesileyle tam da kendinin farkına varmışsın Derkenar'cık ne mutlu sana.

-Ablanın olduğunu hiç fark etmemiştim, şaşırdım :) Söylemeden edemedim. Ablaya sahip olmak güzel şeydir hep bana göre, belki de sahip olamadığımdan.

-Doğum günününün bereketi olsa gerek, bol kelimeli bir yorum oldu bu.

-Artık gitmeliyim sanırım. Tekrar iyi dileklerimi Rabb'imden senin için istiyor, ve sevgilerimle diyorum.

Ateş Böceği dedi ki...

Canım benim doğum günün kutlu olsun çok mutlu huzurlu ve de sağlıklı bir ömrün olsun dilerim..öperim çok çok

Adsız dedi ki...

Âmin diyorum dileklerine Allah gönlüne göre versin . Mutlu yıllar , dogum gunün kutlu olsun ..

Bu ailelerin erkek evlat takıntısı ne anlamıyorum ne hayır gelirse en cok kiz evlatlarından geliyor bunuda kendileri söyledikleri halde hala erkek evlat icin yanıp tutuşuyorlar Allah hayırlı evlat versin yeter !

dedi ki...

önceliklee doğum günün kutlu olsun canım benimmm :) iyi ki doğmuşsun ve böyle güzel bir insanla tanışma fırsatı bulmuşum. Yay burcusun pek severim yay burçlarını :))))

veee
"Biraz asabi biriyim ve artık olgunlaşmayı istiyorum, dilin kemiği yok ama en azından bir sözü söylemeden önce on kere düşünebilmeyi ve hayırsız, kötü, kalp kıran cinsten bir şeyler söyleyeceksem eğer susabilmeyi diliyorum... İnşâAllah.."

bu sözlerine kendi açımdan da binlerce kez amin diyorum. Ben de aşırı asabi ve çok sert konuşan bi insan oldum çocuk değilim ama daha olmadım da olmayı diliyorum Rabbim den inşaAllah.

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Rabbim dualarınızı kabul etsin..

Yeni yaşınız; ailenizle hayırlı ve sağlıklı geçsin inşAllah..
Umduklarınıza ulaştığınız, korktuklarınızdan da emin olduğunuz bir yıl nasip etsin Rabbim..

Selametle..

gelibolu17 dedi ki...

Allah sağlıklı,sıhhatli,afiyetli,iffetli,huzurlu daha nice güzel doğum günleri geçirmeni nasip etsin güzel insan...Doğum gününüz kutlu olsun...

İkinci çocuklar nedense illa değişik bekleniyor,ama Allah ne takdir ettiyse o bizim değiştirmeye gücümüz yetmiyor,,,birde şu dikkatimi çekti,isminizi halanız koymuş,kaç yaşındasın bilmiyorum ama (benden küçük olduğunu tahmin ediyorum) eskiden özellikle anne babanın isim koyma konusunda fazla bir özgürlüğü yoktu,ama buna rağmen aile büyükleri ne koyarsa saygıyla kabul edilirdi,karşı gelinmezdi,şimdilerde ise daha çocuk doğmadan,hatta anne rahmine düşer düşmez ismi belli oluyor,kimseye söz hakkı tanınmıyor...

Yeni yaşınız hayırlı olsun,sevgiler,selamlar :)

Anne Kraliçe dedi ki...

Mutlu yıllar,ne güzel dileklerin var Allah hepsini kabul etsin inşlh..Dualarına canı gönülden amin diliyorum.Doğum günn kutlu olsun:)

đerkenαя dedi ki...

Dürr-i Yekta, çok teşekkür ederim, Ecmain :)

Kitap Delisi Gizem, ve iyi ki sizleri tanıdım :)

Delibu, çok teşekkür ederim güzel dualarına, canım varol. Abla elbette çok iyi ama bizim aramızda 7 yaş var ve neredeyse birbirimizi hiç anlamıyoruz, pek iyi anlaştığımız da söylenemez ama dünya tatlısı 2 yeğen verdi bize, bunun için bile iyi ki var :) Sevgi ve muhabbet daimi.

Ateş Böceği, çok teşekkür ederim, bende seni öperim, yüreğinden kocaman :)

! ¤ iç dünyamın başkenti ¤ !, çok teşekkür ederim canım, Erkek evlat meselesine gelince kesinlikle evet, ben artık Türklük, fıtrat gereği olduğuna inanıyorum, dünya iyisi de olsan kızsın ve erkek evlat kadar iyi olman mümkün değil :) Hayırlısı :)

đerkenαя dedi ki...

Lâ, bende seni tanıdığım için çok mutluyum ve senin yüreğini yüreğime çok yakın hissediyorum, varlığına teşekkür :) Ve duaya gelince, buna birçoğumuzun ihtiyacı var, ecmain inşâallah :) Öperim kocaman.

Seyr-ü Sefa, çok teşekkür ederim, Ecmain :)

Gelibolu17, güzel dualarına teşekkür ederim öncelikle ve çok haklısın, şimdi olsa asla kabul edilecek şey değil. kendimden örnek vermem gerekirse, kızıma vereceğim ismi, şimdiden netleştirdim, ufukta evlilik bile yokken! :) sevgiyle.

Anne Kraliçe, Ecmain diyorum bende, çok teşekkürler.
Sevgiyle :)

Pabuc dedi ki...

Rabbim hayırlı uzun ömür versin..Her türlü iyiliğe imza atmanı nasip etsin:) Yüreğindeki nur her daim yolunu aydınlatsın...

Seni seven arkadaşlarından...

Dua ile...

Adsız dedi ki...

Ve sen yine denendiğinde,
Ve yine kalbin daraldığında,
Ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında,
Ve yine ne yapman gerektiğini bilmediğinde,
Uzun uzun düşün ve hatırla Yaratan'ını!

'' Allah c.c kuluna kâfi değil mi! '' Zumer Suresi / 36

Güzel Allah'ım c.c,bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,ikisi arasındaki farkı bilmem için AKIL ver...

Muhtemelen biliyorsun! Ama hatırlamak güzeldir :)

Ömrün her iki cihanda aydınlık olsun...

Kalbişeker dedi ki...

Bize diyecek söz kalmamış bütün dileklerinin ve duaların kabul olsun inş..İyi ki doğmuşsun..Sevgiler..

đerkenαя dedi ki...

Medanşeri, teşekkür ederim canım, dualarına ve samimiyetine. Ecmain inşâAllah :) Öperim.

Pabuç, Ecmain kardeşim, varol, Rabbim de seni sevsin inşâAllah ve rızasını kazananlardan eylesin. Sevgi, muhabbet daimi :)

oz, mütevazi yorum ve dualarına teşekkürler :) Hep ol, iyiye ve güzele yönelten..
Ecmain..

Sevgi Sevdalısı-Melek's Design, dualarıma Amin deyişiniz hürmetine Rabbim önce sizlere sonra bana nasib etsin, Ecmain inşâAllah. Muhabbetle..

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

doğum günün kutlu olsun Allah ettiğin bütün duaları kabul etsin inşallah :) annemin de doğum günü bugün:)

đerkenαя dedi ki...

Teşekkür ederim canım, anneciğine de hayırlı ve uzun bir ömür dilerim. Öperim :)

Syhn dedi ki...

seninm çabuk sinirlenebileceğine inanmıyorum!
olsa olsa sinirlenip kendini yiyorsundur ama karşındakini kırmıyorsundur.
zorluyorum...
ı ıh yok yok sanmam benim tahmin ettiğim gibisindir :D

doğum günün kutlu olsun.
dilediğinden daha fazla mutluluk ve huzur getirsin.

đerkenαя dedi ki...

:) Seyhan'ım varol canımın içi, hüsn-ü zannın hürmetine inşâAllah diyeyim :)

Teşekkür ederim, iyi ki varsın ;)

nadarû dedi ki...

hayırlı güzel bir ömür duasıyla inşaallah..doğum günün kutlu olsun güzel yürekli:)..
iyi ki doğmuşsun iyi ki varsın:)
daha nice yaşlara kavuşursun inşaallah sevdiklerinle birlikte..
selam ve dua ile..

sevgilerimle.

đerkenαя dedi ki...

Teşekkür ederim canım güzel duaların ve varlığını hissettirdiğin için.

Ecmain..
Ve aleyna aleykum selam.

Sevgi, muhabbet daimi..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)