RSS

Yarın Zilhicce 1...

Esselamu aleykum ve rahmetullah...
Ne yazmak ne de konuşmak istediğim günlerden birindeyim, lâkin mesele mühim... 

Allah-u Zül Celal birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirsin, Van'daki kardeşlerimizin ve sınır ötesinde vatan için silah tutan askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun, dualarımızla onlarlayız... Bu birliği bozmak isteyen, vatanı bölmeye çabalayan, masumları kullanan, masumların kanını döken zalimlere de El-Kahhar ismi şerifiyle tecelli etsin!


Başlıkta da görüldüğü üzere yarın kameri aylardan Zilhicce'nin 1'i. Zilicce'nin 10'u da Kurban bayramının ilk günü. Bu mübarek ay, aynı zamanda hac ibadetinin de yapıldığı ay. Bu ayın ilk 10 gecesi 'leyâli-i aşere' yani on mübarek gecedir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in bu günler hakkındaki müjdesi şöyle;
 "Allah`a ibadet edilecek günler içinde Zilhicce`nin ilk on gününden daha sevimli günler yoktur. O günlerde tutulan her günün orucu bir senelik oruca, her gecesinde kılınan namazlar da Kadir Gecesine denktir."
 (Tirmizi: Savm, 52; İbn Mace: Sıyam, 39)
 
Yine Efendimiz(s.a.v.)'in bir başka teşviği;
"Allah indinde Zilhiccenin ilk on gününde yapılan amellerden daha kıymetlisi yoktur. Bugünlerde tesbihi, tahmidi, tehlili ve tekbiri çok söyleyin!" 
 (Abd b. Humeyd, Müsned, 1/257)
 
Tesbih; sübhanallah, tahmid; elhamdülillah, tehlil; lâilâheillâllah, tekbir ise Allahu ekber dir.
 
İbni Abbas`ın şu rivayeti ise, bugünlerdeki ibadetin cihattan bile faziletli olduğunu gösteriyor:

Resulullah(s.a.v) şöyle buyurdu:
"Allah katında içinde bulunduğumuz şu günler (Zilhicce`nin ilk on günün)'deki salih amelden daha sevimli (salih amelin bulunacağı) başka günler yoktur."
 
Sahabeler, sordular:
"Ya Resulallah, Allah yolunda cihat da mı?"
 
Resulullah (s.a.v.) cevap verdi:
"Evet, Allah yolunda cihat da. Meğerki bir adam canıyla ve malıyla cihada çıkıp da kendisine ait mal ve candan hiçbir şeyi geri getiremez olursa, o başka." 
 (İbni Mâce, Sıyam: 39.İbni Hacer, 5:119)
 
Bu mübarek zaman diliminde, oruç dışında günlük ibadetlerimize de daha bir özen göstermeli ve ekleyebiliyorsak nafileler eklemeliyiz... Eğer ramazan ayından kalan kaza oruçlarımız varsa bu zaman diliminde tutulabilir ancak ikisine de niyet edilmez. Bu oruçlar nafile ibadet olduğundan, ramazan kazalarına öncelik verilmesi de yerinde olacaktır. 
 
Bu mübarek gün ve gecelerde dualarımızı müslüman kardeşlerimizin üzerinden esirgemeyelim, başımıza gelen bu musibetleri uzak diyarlardan görerek yardımını esirgemeyen tüm insanlardan Rabbim razı olsun, insan nasıl teşekkür edeceğini, ne diyeceğini şaşırıyor... Sözün bittiği yer gibi bir şey... Bizi çok mutlu ettiler, Allah'ın selamı, selameti onların üzerine olsun.
 
Muhabbetle...
 

5 tepki:

Anne Kraliçe dedi ki...

İnşallah bu mübarek günleri en güzel şekilde değerlendirmek nasip eder Rabbim.Şu zor günlerde en çok insanın kendine çeki düzen vermesine ihtiyacı var sanki.

Delibu! dedi ki...

Rabb'im razı olsun, dularına en hayırlı karşılığı versin inşAllah.

Bu hatırlatma çok iyi oldu.

Muhabbet ile..

đerkenαя dedi ki...

Anne Kraliçe, aynen öyle, kulluğumuzu gözden geçirmeli, lâyık olmaya çalışmalıyız Rabbimize...

Delibu, Ecmain inşâAllah..
Muhabbetle..

Unknown dedi ki...

Allah razı olsun.derli toplu bir paylaşım olmuş..bize de bunu paylaşmak düşer ;) muhabbetle..

đerkenαя dedi ki...

Ecmain.. Cezakellahu hayran.
İstifade edeni bol olur inşâAllah..
Muhabbetle.

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)