RSS

Yansımalar..

Kendimi sorgulamayı en sevdiğim mevsimsin sonbahar...
O herkesin kabuğuna biraz daha çekildiği/kalplerine döndüğü..

Hafta sonu itibariyle yeni yine yeniden KPSS kursum başladı. Bu yıl kendimi buna adayacağımı ve sonrasında keskin bir tevekkülle son buldurma kararımı çoktan vermiştim zaten. Yakında işi de bırakıyorum, buralara da pek uğrayamayacağım sanıyorum. Hayırlısı... 

Çoğu zaman karşılaştığım hal; yine sınıfta tek örtülü bendim ve sevgili sınıf arkadaşlarım seçici ve yadırgayıcı bakışlarla beni süzdüler ve tepkilerimin onlarınkine benzeyip benzemediğini tarttılar ilk bir kaç saat... Sonrasında benim de onlardan pek bir farkım olmadığına ve normale(!) yakın olduğuma inandılar sanıyorum.. Benim için azap olmaktan çıktı en azından... 

Hocaları sevdim, lakin en nefret ettiğim dersin hocasıyla pek iyi anlaşacağımızı düşünmüyorum, hukuk... Kendisi emekli bir akademisyen ve avukat... Düşünce yapılarımızın da pek uyuştuğunu düşünmüyorum, bir de çok sakin, dersi de yavaş anlatıyor. Dersten zaten nefret ediyorum ve aşırı sözel, bir de hocanın neredeyse yarım dakikada açılıp kapanan göz kapakları, ağzından kerpetenle aldığımıza inandığım cümlecikler iyice uykumu getirir düşüncesindeyim, umarım beni yanıltır.. Birkaç kitap getirmiş okuyalım diye, içlerinden birini de ben aldım(Prof. Dr. Aydın ZEVKLİLER-Doç Dr. Ayşe HAVUTÇU/Medeni Hukuk), aramız kaynaşsın düşüncesiyle, haftaya pazara teslim edeyim de bir iki kelamla muhabbetimizi pekiştireyim(!)

Bazen yapmak istediğin/yapman gerektiğine inandığın ancak çokta istemediğin, cesaret edemediğin bir durum vardır ya ve onu senin yerine bir başkası yapar.. Nasıl rahatlatıcı bir haldir o, huzurunu seveyim... 
Teşekkürler.

Hepimize hayırlı haftalar olsun,
Vira Bismillah!











Görsel: Deviantart

11 tepki:

Maya'nın Cicileri dedi ki...

püüfff, ne tepkisi, ne tartması, ben hiç anlayamıyorum, herkesi kendi haline bırak canım, zamanla idrakler gelişir umuyorum... bu arada ben de kpss ye hazırlanıyorum bir yandan mezun olmaya çalışırken, bakalım ben ne yapacağım... hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah, sevgiler... :)

đerkenαя dedi ki...

Umarım :)
Evet biliyorum senin durumunu da, hayırlısı olur inşâAllah. Allah yardımcımız olsun.

Muhabbetle.

nohut oda dedi ki...

bende bu hafta deneme sınavı ıle baslıyorum hadı bakalım kolay gelsın bıze..ınsallah muvaffak oluruz..

đerkenαя dedi ki...

Kolay gelsin :) İnşâAllah
Bismillah ile!

Tazekahve dedi ki...

canımcım 'hadi bakalım! bu sefer olucak! kim tutar seni! ' gibi söylemlerle seni iyice germek istemiyorum kpss konusunda.zira nasıl bir psikolojidir iyi biliyorum.zaten sen en güzel kararı almışsın.yapman gerekenleri yap sadece. bloğuna gelmek güzeldi , çook özlemişim..dualarında unutma dostum,öpüyorum sevgiyle :)

Adsız dedi ki...

Sen gönlünü gani gani şen tut! Güzel Mevla c.c onlara da nasip etsin, bilseler yapmazlardı :) Kursun da, sınavın da şimdiden hayırlara güzelliklere vesile olur inşAllah... Bu arada şu 'huzuru seveyim' meselesi nedir, en güzel kısmını kendine saklamışsın, söyle de, biz de nasiplenelim :)

Dediğin gibi; VİRA BİSMİLLAH...

đerkenαя dedi ki...

Tazekahve'm, desteğin için çok teşekkür ederim, hakkımızda hayırlısı olsun :)
Dualarımdasın canım, muhabbetle.

oz, Rabbim cümlemizin hidayetini artırsın, halimiz olması gereken halden çok uzak.. Duana teşekkür, inşâAllah :)
"Huzurunu seveyim" de şöyle düşünebilirsin: eğer yapsaydım vicdan azabı çekme ihtimalim olan bir durumdan, sabrederek sıyrıldım.. :) Sabır-şükür dengesini hep iyi ayarlamalı, alınması gereken mesaj bu olabilir :))

Muhabbetle..

Unknown dedi ki...

es-selam..hukuk iyidir siz aldırmayın da pek çok hukukçu için aynı şeyi söyleyemem:)neyse dedikodularını yapmak da istemem..;)

sevdim galiba ben burayı:)

muhabbetle..

đerkenαя dedi ki...

Ve aleyna aleykum selam..
Hoşgeldiniz :)
Hukuk, 5 yıldır kendisiyle yakından ilgileniyorum, hala sevemedik birbirimizi ama bu yıl sevmeliyim/seveceğim. Azmettim! :))
Hukukçular içinse, aynı kanaatteyim, dedikodu yapmayalım :))

Teşekkür ederim :)
Sevgi ve muhabbetle..

İ.x.İ.r dedi ki...

içler acıtır kimi zaman.

đerkenαя dedi ki...

Hem nasıl...

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)