RSS

İzmir'in o'su bu'su şu'su :)

Esselamu aleykum,

Dün belki de bu yazın son gezisini gerçekleştirmiş oldum, çok sevdiğim arkadaşlarımla beraber alelacele planladığımız İzmir gezimizi yaptık. Daha önce hiç gitmemiştim İzmir'e, gitmeyi de çok istemiştim ama nasip olmamıştı bir türlü, komik ilklerle beraber çok keyifli bir gezi oldu bizim için. İlk kez trene bindim mesela, aslında gezimiz günü birlik olduğu için otobüs daha mantıklıydı ama ben ve aramızdan hiç trene binmeyen diğer arkadaşım bunda ısrar edince, diğerleri de kırmadı sağolsunlar ve yaklaşık 4,5 saatlik tren yolculuğuyla İzmir'e vardık. Çok farklı ve şirindi :) Biz 4'lü grup çok dikkat çekiyorduk trende, yaşlı amcalar teyzeler hep gözleri üzerimizdeydi, malum 4 kız çok da uslu durduğumuz söylenemez tabi :)  Yolcu alıp-bıraktığımız istasyonlar, küçük kasabalar, güler yüzlü insanlar, birilerinin uğurlanması, kavuşmalar... Çok keyif aldım gerçekten, ama bir daha yapar mısın derseniz, vaktim varsa neden olmasın :)

İzmir çok güzeldi, sadece denizinin olması bile bize yetecek bir nedendi zaten orayı sevmemiz için :) İş yoğunluğu ve stresimizi o serin sulara bıraktık, hava yakmayan bir güneşle beraber hafif rüzgarlıydı, tam gezmelik bir havaydı yani, bizi orada gezdiren arkadaşımız da çok şanslı olduğumuzu, güzel bir zamanda gittiğimizi söyledi. Ama her yerde bu kadar şanslı değildik tabi :) Mesela vapurda içecek dağıtan amcanın bizim arkadaşlardan birinin ayağına takılarak bir diğer arkadaşımızın üzerine içecekleri tepsisiyle boca etmesi çok da şirin değildi tabi, kendimiz ettik kendimiz bulduk hesabı güldük geçtik :) İzmir'de en sevdiklerim kumrular ve martılardı, insanlarına bir şey söyleyemiyorum... Farklı türleri birlikte barındıran bir şehir gördüğüm kadarıyla ve birbirlerine karşı çok da ön yargısız gibi görünmediler bana...
Kemeraltına alışveriş için gittiğimizde her satıcının, çantalarınıza cüzdanlarınıza dikkat edin, kapkaç türü olaylar çok olur burada diye uyarı çekmesi bizi biraz ürküttü :) ama şükür hiç bir vaka olmadı. 
Bizi orada gezdiren arkadaşımız da İzmir'in yerlisi olmadığından her yeri o da başkalarına sorarak buldu ve bu biraz zaman kaybına neden oldu :) Ama yine de kafamızda planladığımız gezi planını çok da şaşmadık elhamdülillah, en yakın zamanda tekrar görüşmek ümidiyle diyerek veda ettik İzmir'e. Otobüste bir film izleyeyim köşemde yorgunluğun üstüne dedim, severek izlediğim filmlerden biri vardı, onu açtım ve hüngür foşurt ağlayarak sonlandırdım yolculuğu :) N'apayım hüzün benim mizacımda var, keyif aldığım şeyleri bile ağlayarak sonlandırabiliyorum evet.

Bugün 2 günlük yorgunluğun üstüne işe gelince, an itibariyle anca açabiliyorum gözlerimi ve kendime geliyorum, her şeyin bir bedeli var değil mi... :)

Hepinize keyif ve hayır dolu bir hafta dilerim, 
yakmayan bir güneş ve serinleten yağmur dileklerimle..

15 tepki:

otuzundansonra dedi ki...

iyi yapmışsınız ufak aksilikler olsada uzun vadede bu anıları birbirinize anladıp güleceksiniz inan.Sevgiler,Selamlar

đerkenαя dedi ki...

otuzundansonra, teşekkür ederim :) orada da haddinden fazla güldük zaten, evet ilerde de hatırladıkça güleriz muhakkak :)

Sevgiler.

mavi dedi ki...

Ne de güzel içinize sinmesi onca sıkıntının güzel geçen bir güne gölge düşürmemesi.

Adsız dedi ki...

güzel bir günü geride bırakmışsınız..şu güzel hafif serin günlerde yapılacak en iyi şey gezmek :)
sevgiler..iyi akşamlar

Delibu! dedi ki...

Ben de İzmir'in havasını hiç solumadım, istiyorum gitmeyi ama ne zamana nasip bakalım. Sen böyle güzel anlayınca daha da heveslendim doğrusu :)

Sevgiyle :)

bir güzel çift dedi ki...

ben İzmir e ilk geldiğimde resmen hayal kırıklığına uğramış,beklediğimi bulamamıştım Ne arıyosam onu da bilmiyorum ya :) İzmir i bana sevdiren tek şey sevdiğim adamın buralı olmasıydı.Evlilikle beraber yarı İzmir li oldum ve yaklaşık 4 senedir bu şehirdeyim.Ama hala kimi zaman yabancıyım şehrime :) İzmir geziniz hakkında yazdıkların öyle güzel ki kıymetini bilesim geldi İzmir in :) sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Ve aleyküm selam,
İzmir'e defalarca defalarca gitmiş biri olarak, dediğin gibi, denizi yetiyor da artıyor bile :) Ama nedendir bilmem, havasından suyundan mı bilmem ama, pek kanım ısınmaz izmire :)

İncir Reçeli'ni izlemişsindir sen şimdi :)

Unknown dedi ki...

tatilin, gezinin kötüsü olmuyor, yaşadığın şehirden uzaklaşmak kafanı dağıtma çok iyi geliyor insana hele birde arkadaşlarınla olunca herşey daha bir güzel oluyor

đerkenαя dedi ki...

Mavi Balon, evet şükür can sıkan bir durum olmadı :)

'Vasfiye Karoğlu../ Photographer, evet öyle gerçekten, hele yoğun bir tempoyla çalışıyorsa insan, bulduğu her fırsatta kendini dışarı atmalı ve tüm sıkıntılarını doğaya salmalı, yoksa insanlara sarıyorsun ve mutsuzluklar başgösteriyor.
Sevgi ve muhabbetle.

Delibu!, keyif alacağını düşünüyorum, ilk fırsatta gitmelisin :)

Bir Güzel Çift, aa neden sevemediniz ki :) Bence de kıymetini bilin, çok güzel bir şehriniz var, denizinin olması da büyük avantaj gerçekten.
Muhabbetle.

oz, hoşgeldin. Bazen kayboluyorsun arıyor gözlerim yazı ve yorumlarını :)
Filme gelince, bazen beni çok yakından tanıdığını düşünüyorum :)

Dürr-i Yekta, kesinlikle çok haklısın :) Sık sık yapmalı :)
Sevgiler..

EmRe dedi ki...

Arada bir kaçamak yapmak insana iyi gelir, Fakat ben izmiri hiç sevemedim, Hiç alışamadım nedendir bilmiyourm.

İzmire vardım,
Kemerine baktım,
Mavisine dolandım,
Efesinde kayboldum
Egenin incisi olsada, İstanbul ülkenin yıldızı:)

Bu giden đerkenαя'sa ne söylemeli :)

đerkenαя dedi ki...

wuuu :)
Şapka çıkartırım ben bu şiire :p

EmRe dedi ki...

yani şapkada takıyorsun :)

đerkenαя dedi ki...

Taksaydım çıkartırdım :)

Tazekahve dedi ki...

ohooo geziler yapılmış cankuşş.o trende sizi hayal edebiliyorum ya..genelde o grupların çıbanbaşısı oldğumdan belki :P:)) seninle izmire gitmiş gibi oldum ben de :)) güzel olmuş on numara olmuş arada sırada yapın şekercim :)) öpüldün :))

đerkenαя dedi ki...

Tazekahve, bende seni hayal ettim şimdi :)) Umarım birgün birlikte yol alırız biryerlere ne dersin, kısmet? :)
İnşâAllah canım, iyi geliyor gerçekten.
Öperim.

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)