RSS

Yansımalar..

Merhaba,

İzinden döndüğümden beri bu blogda yalnızca kitap yorumları okuyorsunuz, çünkü bu aralar yaşadığım şeylerden kaçmak istediğim gibi yazmaktan da kaçıyorum.. Sonrasında okuduğumda moralimin daha da bozulacağı şeyleri yazmak istemiyorum, hem sizlerinde moralinizi bozmama gerek yok değil mi olur olmaz dertlerimle... 
Ama yazmaktan kaçsan bile yaşamaktan kaçamıyorsun, gelip seni buluyor yaşaman gerekenler, kaderde takdir olunan hal ve hadiseler... Yakınmaktan hoşlanmıyorum, yaşadığım şeylere üzülmekten de.. Çünkü onları yaşamamı Rabbim istiyor, yaşamam gerekiyor ki yaşıyorum... Olgunlukla, tevekkülle karşılamak istiyorum/çalışıyorum.. Ama bu aralar pek becerebildiğim söylenemez, ani ses yükselmeleri ve bir anda akan göz yaşlarımı durduramıyorum, sonrasında rahatlıyor muyum peki?.. Asla, aksine daha çok pişmanlık duyuyorum, yakıştırmıyorum kendime bu halleri...

Sonbaharın hiç payı yok bu ruh halimde, aksine yazın sıcak ve rehavetinden öylesine bunaldım ki, bugünlerde hafif esen rüzgar ve çiseleyen yağmur ruh halime iyi geliyor.. Yapraklar sararıyor- düşüyor, sonra insanlar sararıyor, soluyor, ölüyor.. Hep bir koşturmaca ve telaş, doğada ve insanda, hiç bitmiyor değişim.. Bazen güzelleşiyoruz ve bazen bakılacak halde olmuyoruz.. 

Düzelmesini bekliyorum bu hallerin, oturmasını.. Bahar yavaş yavaş geçsin, burada pek yaşamıyoruz baharı, yaza ve kışa ani geçişler yapıyoruz kısa virajlardan sonra.. Kış gelsin istiyorum, giyinelim kalın kalın, kalbimizi de örtelim, köşelerimize çekilelim.. Bu kış çalışmayacağım, zamanımın büyük bir bölümünü de evde geçireceğim gibi görünüyor, umarım her şey güzel olur, sonu hayır olur peşinden koştuklarımızın...

Ve bugün cuma. Af olsun, tevekkül ve tefekkür olsun içimizde. Rabbin hoşnut olduğu kullardan olabilmek için çaba sarf edelim biraz. Şevval bitiyor, son 5 gün, eksiği olanlar kaldıysa 6 nafile oruç için.

Hayırlı cumalar, muhabbetle..

Görsel: Deviantart

10 tepki:

MaSaL dedi ki...

Rabbim sıkıntılarınızı gidersin inşaAllah,ömrünüzün sonrasını öncesinden çok daha hayırlı kılsın...
Hayırlı Cumalar

MaSaL (Unutulmamışızdır İnşaAllah ^_^ )

Delibu! dedi ki...

Cumanın rahmeti kalbine insin inşAllah.
Duayla kalasın.

Cumamız hayr ola!

đerkenαя dedi ki...

MaSaL, hoşgeldin canım, Ecmain güzel dualarına ve tabiki unutulmadın :) Seni görmek güzel.

Delibu, Ecmain canım, varol..

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Rabbim sıkıntını gidersin, yüzün gülsün inşAllah..
Hayırlı cumalar..


Selametle..

đerkenαя dedi ki...

Ecmain, varol :)
Dualarda olmasa nice olurdu halimiz.. :)

nohut oda dedi ki...

sızede hayırlı cumalar
ınsallah su 5 gunu kacırmam bende :)1 ını tuttum kaldı 5 cunku..

đerkenαя dedi ki...

:) Allah kabul etsin.

Syhn dedi ki...

aynı senin gerekçenle -sonradan okuyup hüznüm geri gelmesin diye- yazmayı erteliyorum bazı şeyleri.
bu yazı hislerime tercman olmuş. gerçekten.
bi de çok okusam bende. eskisi gibi...

dedi ki...

yoruma sondan başlamak istiyorum :) oruç hatırlatman çok güzel olmuş canım çok şükür bitti benimkiler ama namazı kılmamıştım henüz aklıma getirdin :)
sonraaa bu hüzünlü haline belki bir parça ferahlık verecek bir haberim var sana :) kitap çekilişimdeki kitaplardan biriside senin :)

Rabbim birinin kalbine hüzün verirse mutlaka onu özlemiştir ya da o Rabbini özlemiştir biliyorsun değil mi? Rabbimle devâ bul inşaAllah :)

đerkenαя dedi ki...

Syhn'ım, umarım hayatındaki tüm pürüzler kaybolur, iyi ol huzurlu ol istiyorum.
Dua ile..

lâ, Allah kabul etsin, :) kılmanı istiyor Rabbim demek ki bak yine hatırladın :)
Kitap için de çoook çok mutlu oldum canım, teşekkürler ^_^

Varol kardeşim, inşâAllah öyledir.. :)

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)