RSS

Şevval...

Esselamu aleykum..

Ramazan-ı Şerif'ten sonra Şevval ayında tutulması gereken 6 nafile oruçtan haberi olmayan yoktur sanırım. Var ise de söylüyorum, Ramazan oruçlarından sonra tutmamız gereken, yani tutulmasında büyük nimetler bulunan 6 günlük nafile Şevval orucu var, bugün 17 Şevval... Yani tutmak isteyenlerin 13 günlük bir zamanı var, oruçlar ister ara verilerek ister arka arkaya tutulabilir.

"Ramazandan sonra Şevval ayında da 6 gün oruç tutan, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur."
(Taberani)

"Ramazan orucu ile Şevvalde de altın gün oruç tutan, bir yıl oruç tutmuş sayılır."
(İbni Mace)

"Ramazan ayı orucu on aya, Ramazandan sonra tutulan 6 gün oruç da iki aya mukabil olur ki, böylece bir yıl oruç tutma sevabına kavuşulur." 
(İbni Huzeyme)

Ve şöyle bir haber daha; Enes bin Malik (r.a.)'dan rivayet olunan hadisi şerifte,

Peygamber Efendimiz(s.a.v) şöyle buyurdular :

-"Kim Şevval ayında ister gece ister gündüz olsun sekiz rekat namaz kılarsa,Her rekatta 1 Fatiha 15 İhlası şerif okuyup. Namazdan sonra 70 Salevatı Şerife, 70 Tesbih duası(SübhanAllahi velhamdulillahi vela ilahe illAllahu vAllahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyilaziim ) okursa, 
Beni hak Peygamber olarak gönderen Hz.Allaha yemin ederim ki; Herhangi bir kul bu namazı tarif ettiğim gibi kılarsa muhakkak Allahü Teala(c.c) o kimsenin kalbine ilim ve hikmet pınarları akıtır.O hikmetlerle dilini konuşturur,O kişiye dünyanın derdini gösterdiğinde devasını da gösterir.
Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allaha yemin olsun ki; Kim bu namazı vasf ettiğim gibi kılarsa, bu kılmış olduğu namazın en son secdesinden başını kaldırmadan mağfiret olur.
O kişi, o yıl içerisinde vefat ederse, affa uğramış ve şehid olarak ölür.Eğer o kişi bu namazı seferde kılarsa varacağı yere kolaylıkla varır. Oradaki maksadına erer.Eğer o kişi borçlu ise , Allahu Teala(c.c) onun borcunu eda ettirir.Eğer o kişi ihtiyaç sahibi ise Allahu Teala(c.c) onun ihtiyacını giderir. 
Yine beni hak Peygamber olarak gönderen Allah'a yemin olsun ki; Herhangi bir kimse bu namazı kılarsa, Allahu Teala bu namaz içinde okuduğu ayetteki her bir harf karşılığında ona Cennette mahrefe verir."
 
Ashab sorar ; "Mahrefe nedir ? Ya RasulAllah!"

Peygamber Efendimiz(s.a.v) buyurdular ;
"Mahrefe Cennette Bağlık,bahçelik, bostanlık, hurmalıktır ki; Bir atlı her bir ağacın gölgesinde 100 sene at koştursa yine de nihayete ulaşamaz.(Başladığı noktaya varamaz)"

 
Kaynak: Gunyetuttalibin arapça aslı:Cilt 2/Sayfa 249

15 tepki:

otuzundansonra dedi ki...

çok iyi paylaşım olmuş hakketen bende bugün başladım inşallah .1 günüm. ama namazdan haberim yoktu ,sayende öğrendim.Allah razı olsun

đerkenαя dedi ki...

Allah kabul etsin :)
Ecmain..

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Allaha çok şükür ki Şevval orucumda 5. gündeyim.. Başlarda pazartesi perşembe tutmaya özen gösterdim ama sonra ardı ardına tutayım dedim. Çünkü böylesine degerli günleri adet olmadan değerlendirmek gerek. Paylaşımın için Allah razı olsun canım..

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Ve aleykum selam..

Ben de Şevval ayının bitmesine kaç gün kaldı diye düşünürken ihtiyaca binaen hazırlanmış bu postu gördüm :)

Allah razı olsun :)

đerkenαя dedi ki...

♥pemb€sinti♥, ne güzel Allah kabul etsin :)

Medanşeri, Dua ile canım, Allah kabul etsin :)

Seyr-ü Sefa, güzel bir tevafuk olmuş o halde :)
Ecmain, Hayırlı cumalar, Dua ile..

bırtutamkekik dedi ki...

rabbim kabul buyursun inşallah...
nicelerine kavuşalım hep beraber:)
hayırlı cumalar...
bende beklerim sayfama..
takipteyim sizi...

đerkenαя dedi ki...

birtutamkekik, Ecmain, hoşgeldiniz :)

Teşekkürler, gelirim tabi..

Sevgilerimle..

İ.x.İ.r dedi ki...

Güzel kalbine sağlık..

đerkenαя dedi ki...

Sağol canım, öperim :)

dedi ki...

uzun zaman olmuş sana uğramayalı canım :) orucu biliyordum ancak namazı bilmiyordum ve çok sevindim böyle bir bilgi verdiğin için ben de paylaşsam olur mu acaba? Bir de blogum da hediye kitap etkinliğim var seni de bekliyorum inşaAllah :)

dedi ki...

selamun aleykum tatlım yazıyı paylaşmama izin vereceğini düşündüğüm için yazıyı paylaşıyorum malum ay geçmek üzere geçmeden insanlara faydalı olalım istiyorum hakkını helal et ne olur.

Unknown dedi ki...

namazı ilk kez duydum, bilgi için teşekkürler

đerkenαя dedi ki...

lâ, ve aleykum selam canım, hoşgeldin, Yazıyı paylaşmana çok sevindim, cevabın gecikmesi için kusuruma bakma lütfen :) Etkinlik için hemen geliyorum :)

Helal olsun, dua ve muhabbetle..

Dürr-i Yekta rica ederim, Allah kabul etsin inşâAllah..

Tazekahve dedi ki...

İşte ben seni bu yüzden çok seviyorum , sürekli güzeli anlatışını ve doğruya yöneltmeni...bugün itibariyle başladım Rabbim tamamlatsın 6 oruçlarını canımcım. ve bu güzel haberleri almak ta harika oldu şimdi senden. Rabbim layık görsün inşaAllah.Dualarda buluşalım dostum , öpüldün , sevgiler :)

đerkenαя dedi ki...

Tazekahve, Rabbim biliyor ya yoğunluğundan oruçları atlayabileceğini, bloğuma da uğrayamadığın için aklından gideceğini düşünüyor ve seni uyarmak istiyordum. Rabbim biliyor ki bende seni seviyorum ve tüm sevdiklerim gibi seninde bu güzel ibadetlerden haberdar olup, istifade etmeni çok istiyorum. Allah kabul etsin canım. Güzel düşüncelerin içinse minnettarım.. Cezakellahu hayran :)

Dua ve muhabbet daimi..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)