RSS

Japon Ne Yapmış

Merhabalar,

Japon Ne Yapmış Sevgili Onur Ataoğlu'nun ilk kitabı olan Japon Yapmış'ın devamı diyebiliriz. Yazarımız iş için gittiği Japonya'da 3 yıl içinde yaşadığı deneyimlerini kitaba aktarmış. Kitapta Japon'ların yeme-içmelerinden, ibadet anlayışlarına, iş yaşamındaki dürüstlüklerinden eğlence anlayışlarına, yabancılara karşı olan mesafeli ama samimi davranışlarına birçok konu hakkında fikir sahibi olabileceğiniz gibi, çok yerde de kahkaha atmaktan kendinizi alamayacaksınız. Kitap bence anti-depresan niyetine okunabilir, kitabı okurken ruh halinizin veya bulunduğunuz yerin tamamen dışına çıkıyorsunuz ve gözlerinizden yaş gelecek kadar gülmekten kendinizi alamıyorsunuz çoğu yerde. Her gün azar azar okunmalı ;)

Birçok kitap okudum şehirler-ülkeler hakkında bilgi içeren ama hiçbiri bu kitapta aldığım tadı vermiyordu, sıkılıyor ve muhakkak sonunu getiremiyordum. Ancak Onur Ataoğlu teorik bilgileri aktarırken bile mizahi yeteneğini öylesine güzel kullanmış ki hiç sıkılmadan bitiriyorsunuz kitabı, yüzünüzde kocaman bir gülümsemeyle. Bu kitap eğer Japonları ve Japonya'yı merak ediyorsanız merakınızı giderecek ve o çekik gözlü insanlara olan ön yargılarınız varsa da büyük ölçüde kırılmalara neden olacaktır. Diyorsanız ki "yok arkadaş benim Japonya'yla falan işim olmaz", sadece gülmek için bile bu kitap okunmaya değer. Ben istedim ki Onur Ataoğlu dünyayı dolaşsın, edindiği bilgileri de kitaplaştırarak bizim bilgi dağarcığımıza keyifle katkıda bulunsun.

Ve şimdi altını çizdiklerimden birkaçı;

*Yürüyüş ve doğa sporları için Tokyo dışına çıktığımda, karikatürlerdeki gibi UFO'sundan inmiş patlak gözlü yeşil uzaylı muamelesi görmeye devam ediyordum.

*Tam tarifini bilmesem de, muhtemelen çekirgeyi tatlı, kahverengi, yapışkan bir şerbete bulayıp kızartıyorlar. Siz bunu, büyük ihtimalle, çekirge şeklinde yapılmış bir şekerleme zannedip yiyorsunuz, ama gerçekte çekirgeyi mideye indiriyorsunuz.

*...1923 depreminden sonra Tokyo'daki Kosuga Hapishanesinde yaşanmış. Depremde birçok bina yıkılınca, hapishanede yatan 1000 civarında tutukluya, binanın güvenliğinden emin olununcaya kadar, geri dönmek kaydıyla dışarı çıkma izni verilmiş. süre dolduğunda mahkûmların kaçı hapishaneye tıpış tıpış dönmüş dersiniz? Hepsi!

Onur Ataoğlu'nun ilk kitabı Japon Yapmış'ın yorumu için buraya , blogu için buraya  ve twitter hesabı için buraya tıklayın.

Kitabı bana ulaştıran Çınar Yayıncılık'a ve Kadir bey'e teşekkürler...

7 tepki:

Unknown dedi ki...

geçenlerde bir blogda daha gördüm bu kitabı alıncak kitaplar listemin ilk başında pardon 2, sırada hatta aklımdayken bunuda hemen sepete atayım ben

theice-creamparlour dedi ki...

GÜZEL VE ZEVKLİ BİR KİTABA BENZİYOR GERCEKTEN

Delibu! dedi ki...

Meraklandım doğrusu :) Sıraya girdi bile.
Teşekkürler.

Sevgiyle Derkenar'cım :)

Tazekahve dedi ki...

Birilerinin bu kitap okuma sirkülasyonunu çook kıskanıyorum benn ! Beynini beynimin içine kopyalamak istiyorum hatta . Sonra pisikopatlaşma bilge diyorum ve kendin de okumaya bak diyorum :D sonuç olarak iyi ki varsın ve iyi ki bu kadar çok okuyorsun , gaz veriyorsun bana :)) Sevgiler canımcım :))

đerkenαя dedi ki...

Dürr-i Yekta, yazarın her iki kitabını da tavsiye ederim :) İlkini bende okuyamadım henüz ama okuyanlardan çok güzel duyumlar alıyorum.

theice-creamparlour, hiç şüpheniz olmasın ;)

Delibu!, seveceğine inanıyorum :)

Tazekahve, çok güldürüyorsun beni canım ya :) İnan bu ara bu kadar çok kitap okumamın altında can sıkan şeyleri düşünmek istememem yatıyor ve senin bu aralar uğraştığın şeyleri düşünürsek, yok sen o işlere devam et, onlar çok daha faydalı eminim :)

Hayırlı cumalar, dua ve muhabbetle..

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Okumam gereken o kadar kitap var ki umarım bu neşeli kitabı da okurum..

Sağolasın.. :)

đerkenαя dedi ki...

Umarım fırsat bulabilirsin :)

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)