RSS

Yazmam gerekiyor diye düşünerekten...

Esselamu aleykum ve rahmetullah...
Dostlar, kardeşler Ramazan-ı Şerif cümlemiz için mübarek olsun. Rahmet, bereket, muhabbet ve ihlasın sağanak sağanak yağdığı hayırla geçireceğimiz bir Ramazan duasıyla başlıyorum. 

Herkesin keyfi yerindedir inşâAllah, sıcakmış, gün uzunmuş, susuzlukmuş, hiiç biri bize dokunmaz Allah'ın izniyle :) Yine uzun günlere denk geldi bu yıl Ramazan, sevabı da en çok olan oruçlarımız bu ay içinde olur kim bilir?.. Melekler orucun sevabını bilmezlermiş, amel defterimize yalnızca "kulun bir günlük oruç tuttu" diye yazarlar, sevabı da Rabbim kendisi takdir edermiş. İnşâAllah en güzel oruçlarımızla geçiririz bu Ramazan'ı.. 

Tabi, orucu yalnız bırakmamalı bu Ramazan da, değil mi?.. Ramazan oruç ayı olduğu kadar Kur'an ayı da aynı zamanda, içinde barındırdığı Kadir Gecesi nedeniyle.. Bu yüzden oruca verdiğimiz değeri Kur'an-ı Kerim'den de esirgemeyelim.. Hatimlerle, hayırlarla, güzel namazlarımızla, uzun zamandır aramadığımız, küs olduğumuz dost ve akrabalarımızı arayarak, bol bol iftar vererek ve davetlere icabet ederek ve tabi işlediğimiz hayırsız işleri de terketme yoluna girmekte büyük yarar vardır inşâAllah... Herkes kendi eksiğini daha iyi bilir.. :)

Aslında Ramazan dolayısıyla keyfim çok yerinde, insanın içini tarif edilemez bir huzur, dinginlik ve Rabbimizin rızası için yapma yoluna girdiğimiz işler nedeniyle feraha ulaşmış, şeytanın zincire vuruluş nedeniyle daha masum.. İyiyim yani.

Bir yandan da, acziyetimin çok farkına varıyorum bu günlerde.. Çok çaba sarfediyoruz isteklerimiz için, bazen öyle çaba sarfediyoruz ki, gerçekleşmemesi için hiçbir neden olmadığını ve muhakkak gerçekleşeceğini umuyoruz... Cüz-i irademizi aşarak Külli iradenin varlığını unutuyoruz hafazanAllah...Ve gerçekleşmediğinde de öyle yıkılıyoruz ki, her şeyi yapmış olmamıza rağmen neden gerçekleşmediğine bir türlü inanamıyoruz, isyan ediyoruz, eksik arıyoruz... Her şeyin bizim istememizle bir yere kadar olacağını ve o yerden sonra ancak Rabbin dilemesiyle gerçekleşeceğini unutuyoruz... Mesela hayır için girdiğimiz bir yolda, niyetimiz her ne kadar güzel olursa olsun sonunun nereye varacağını bilmiyoruz, hayır için çıktığımız yolların sonu da şerli bitebiliyor bazen.. İnsan o noktada çaresizliğini bir kez daha keşfediyor... Diyorsun "Rabbim ben senin rızan için çıkmıştım bu yola ama olmadı, beceremedim, bir yerlerde yanlış yapmış olmalıyım..." Diyeceğim şu ki, biz niyetlerimizi hep güzel tutalım da sonunda gelecek olan şerse eğer, Rabbim ona da dayanma gücü verecektir.. 

Hayırlı ramazanlar, dua ve muhabbetle...


Görsel: Zeynepin evi

12 tepki:

Pabuc dedi ki...

Amin..

Senenin yer günü yapmamız gerekenleri bir aya sığsırmaya çalışıyıoruz ,yazık bize..Yine de buna da şükür demeden geçemiyorum.

Ramazan geldiği zaman insan çocukalr gibi seviniyor..Mujdeli Ay'ımız geliyor kapılarımızı/yüreklerimizi sonuna kadar açıyoruz onu içeri almak için..

Rabbim en güzel şekilde geçirmeyi nasip etsin hepimize..Duaların tövbelerin kabul olduğu nur Ay'ı olsun hepimiz için...

Sevgili derkenar, senin de gönlünde ne güzellikler ne niyetler varsa umarım bu güzel günlerde gerçekleşir hayırlısıyla..


Sevgiler güzel insan...Allah'a emanetsin..

đerkenαя dedi ki...

Can kardeşim, ne kadar haklısın... Ömrümüzün her anı Rabbi anmakla geçmeliyken, bizler öyle dalıyoruz ki küçük aklımızla dünya işlerine.. Rabbim sonumuzu hayretsin, duaların teşekkürler canım Ecmain inşâAllah..

Muhabbet ve dua ile :)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok güzel bir paylaşım olmuş.. inşallah sıcak günlerde rabbim sabrını verecek orucmuzu tutup, hem bedenimizi hem de ruhumuzu temizleyeceğiz... hayırlı ramazanlar..

đerkenαя dedi ki...

Ecmain inşâAllah :) Hayırlı ramazanlar :)

Adsız dedi ki...

Hayirli ramazanlar canım inşallah iyi bir döngü olur bu Ramazan ve bir ay icine sigdirmaya çalıştığımız ibadetlerimizi bir ömre yayabiliriz..

đerkenαя dedi ki...

Ecmain, canım Rabbim hayırlı işlerimizi daim etsin. Dua ile, öperim. :)

Tazekahve dedi ki...

Canımcım güzel noktalara değinerek bi açılış olmuş,inş. Rabbim ramazanı en iyi değerlendiren kullarından etsin bizi.Her dakikası her saati ayrı bi güzel ve ayrı bi özel :))Dualaşalım inş.Sevgiler :)

đerkenαя dedi ki...

Ecmain kuzum, inşâAllah. Dualar müşterek, sevgi ve muhabbet de daimi inşâAllah..

Öperim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Derkenar;
kullandığın fotoğrafın asıl sahibinden kullanmak için bir izin istemek zor olmasa gerek? ya da yazının altına kaynak göstermek, ben böyle bir incelik beklerdim senden..

Zeynep
Zeynepin evi

đerkenαя dedi ki...

Zeynep, fotoğrafın senin olduğunu bilmiyordum canım, bilsem kullanırdım elbette, hemen ekliyorum ve özür diliyorum affedeceğini umarak.. :(

Syhn dedi ki...

sadece uykusuz kalıyorum ama çok mutluyum :)
cidden!
davet veremiyorum belki ama davetleri icabeti kaçırmıyorummmmm :))))

đerkenαя dedi ki...

Syhn'ım, Allah kolaylık versin :) Sen mutlu olunca bak bende mutlu oldum burda :) Davetlere şimdilik icabet et, zamanı gelir davet eden olursun inşâAllah :)

Öperim, hayırlı ramazanlar.

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)