RSS

Peygamberimiz(s.a.v)'in Hayatı-2 (Medine Devri)

Esselamu aleykum ve rahmetullah..

İlk cildini severek okuduğum Peygamberimiz(s.a.v)'in Hayatı'nın ikinci cildini de an itibariyle bitirmiş bulunmaktayım :)) Uzun aramalar sonucu kitaba ulaştım, aslında bir arkadaş ziyaretinde kitaplıkta gördüm ama istenecek an değildi :D isteyemedim orda kaldı, daha sonra patron vasıtasıyla kitap elime ulaştı, bende hemencecik okudum. Kitabın ilk cildinde Mekke devri ve hicrete kadar olan bölüm aktarılıyordu, ikinci ciltte ise Medine devri ve savaşlar var genel anlamda... İlk cilde nazaran daha uzun ve sürekli savaşların anlatılmasıyla da daha çok bilgi içeriyor. Yine ilk ciltte olduğu gibi hadiselerden sonra inen ayet-i kerimeler aklınızın bir köşesinde yer ediniyor. Mutlaka iki cildinde okunmasını ve kütüphanelere dahil edilmesini öneririm. Birkaç alıntı yapayım sizler için :)

* Efendimiz(s.a.v), sonra da bütün Müslümanlara şu umumî dersini verdi:

"Ey insanlar!.. Zamanla size gelip çatacak beş musibetten Allah(c.c)'a sığınırım:
-Bir kavimde çirkin hareketler yayılıp açığa vurulunca, şüphesiz, kendilerinden önce geçmiş kavimlerde görülmedik veba, acılar ve ağrılar onlar arasında ortaya çıkar!
-Bir kavim, ölçüde, tartıda eksiklik yaptı mı, muhakkak kuraklık ve kıtlık yıllarına, geçim sıkıntısına, hükümdar zulmüne uğrarlar!
-Mallarının zekâtını vermeyen kavimlerin, gökten yağan yağmurları kesilir!
-Allah(c.c.) ve Resûlü(s.a.v)'in ahdini bir kavim bozdu mu, muhakkak düşmanları onların üzerine salınır. Onlar da, kavmin el ve avuçlarındakilerden bir kısmını çekip alırlar!
-Bir kavmin idarecileri, Allah(c.c.)'ın Kitabına uygun hareket etmediler mi, Allah(c.c.)'ın indirdiği hükümlerle hükmetmeyi onurlarına yedirmediler mi, o zaman Allah da onların arasına tefrika ve harb sokar!"

*"Ey nefsim!... Ben, seni kendime boyun eğdireceğim diye yemin ettim. Sen buna ya kendiliğinden razı olursun yada bunu sana zorla kabul ettiririm! Müslümanlar, toplanmışlar, bağırıyorlar. İçlerinden 'İnnâ lillah ve innâ ileyhi raciûn.' diyen ağlamaklı sesler yükseliyor. anladığım kadarıyla, sen pek Cennet'ten hoşlanmamış görünüyorsun! Yıllardır, hâlâ itminana ermemişsin! Ey nefsim, sen şimdi öldürülmezsen, daha hiç ölmeyecek misin ki?.. İşte, ölüm gelip çattı; arzu etmediğin halde!.. Eğer o iki kişinin yaptığını yapar, şehidliği tercih edersen, en isabetli işi yapmış olursun! Eğer gecikirsen, bedbaht olursun!"

*"İnsanların hayırlısı, atının veya devesinin sırtında yada iki ayağı üzerinde, son nefesine kadar Allah(c.c.) yolunda çalışan kimsedir! İnsanların en şerlisi de, Allah(c.c)'ın Kitabını okuyup ondan hiç faydalanmayan azgın kimsedir!"

8 tepki:

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Maşallah ne güzel bitirmişsiniz..

Çok şükür kitabı ben de temin edebildim sonunda.. Ama daha en baştayım gelen-giden, ev haletleri, sıcaklar derken çok az zaman ayırabiliyorum okumaya..

Yaşlanıp tembelleşiyorum galiba :)
Ne güzel bahaneler sıralıyorum :)

Kitabı bitirmek bana da nasip olsun inşAllah :)

Selametle..

đerkenαя dedi ki...

Şükür, bende bu güzel eserleri hafızama kaydetmekten oldukça memnunum, unutmamayı ve hayatıma da aksettirebilmeyi ümit ediyorum.. Rabbim sana da nasip etsin inşâAllah, kitapları temin edebilmene de çok sevindim :) Sıcak havanın da etkisi büyük, sabahtan akşama kadar kendinde değil gibi dolaşıyor insanlar :) Birde Ramazan tabi, koşturmaca sürüyor, tatlı telaşeler.. Bitirdiğinde yorumunu okumak isterim, en yakın zamanda inşâAllah..

Bahi sevgi ve muhabbetle..

DERYAMİSAL dedi ki...

BEN DE OKUMUŞTUM. OKUDUĞUM EN İYİ SİYER KİTABI BUDUR. :)

đerkenαя dedi ki...

Bana da öyle geldi :)

Adsız dedi ki...

bu kitabın ilk cildi ile ilgili yazdığın yorumu görüp, kitapyurdu'ndan sipariş vermiştim. 2 cilt bir arada olandan aldım. hala okuma fırsatım olmadı, okuduğumda yazarım inşallah..


twitter'dan 'bireskizaman':)

đerkenαя dedi ki...

Aa fırsatını bul ve hemen başla, Ramazanda çok iyi bi kaynak olur :)

avare dedi ki...

öncelıkle selamın aleyküm bakıyorumda kpss sıtresınden sonra kendını kıtaplara vermışsın ve okudugun kıtaplardan bızlerınde faydalanması için burada paylaşıyorsun senden allah razı olsun herşey gönlüce olsun allha emanet ol meral hanım ...

đerkenαя dedi ki...

Ve aleyna aleykum selam ve rahmetullah..
Evet, kpss döneminde okuyamamıştım hiç, hem onun için hemde bazı sıkıntıları düşünmemek için şu ara kitaba verdim kendimi. Çok da iyi oldu benim için. Ecmain.. Allah'a emanet olun..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)