RSS

İzin öncesi...

Esselamu aleykum ve rahmetullah...

Feyzi, ferahı, rahmeti bol Ramazan ayının neredeyse 2 haftasını geçirdik, günler nasıl hızlı geçiyor değil mi? İftardı teravihti sahurdu... Çok keyifli :) İnsanların birbirlerine karşı hiç olmadıkları kadar merhametli ve içten olmaları çok güzel, bu muhabbet tüm zamana yayılsın diye tüm dualarımız... Yıllık iznimi bu yıl da Ramazan ayı içerisinde kullanacağım, benim için çok rahat oluyor, deniz, kum sevdalısı olmadığımdan izinlerimi ailemle birlikte, kitaplarım ve Ramazan dolayısıyla artırma gayreti içinde olduğum ibadetlerle geçireceğim yine. Teknolojiden uzak kalmaya çalışarak, ruhumun dinleneceği, kafamın boşalacağı, planların netleşeceği bir mola olur umarım.. Yarından itibaren bayram dönüşüne kadar yokum. :) Herkes kendine iyi baksın, Ramazan'ı hayırla geçirsin, döndüğümde herkesi mutlu ve keyifli yazılarıyla bulmak istiyorum. 

... mazeretler sıralayacaktım da, kişi isterse o mazeretlerin hepsini elinin tersiyle itebilir, bu yüzden mazeret kabul etmiyorum. Malum Ramazan'dayız oruç tutan var tut(a)mayan var. Tutanlar kendilerine saygı ve bazen de imrenme(nefis hiç bırakmıyor peşimizi) falan beklerken tut(a)mayanlar da kendilerince haklı sebepleri olduğundan hayatlarına olduğu gibi devam etmek istiyorlar ve bunun için de tutanlar tarafından hor görülmek istemiyorlar.. Herkes kendince haklı da, şöyle bir durum var, ibadet kul ile Allah(c.c) arasında, sen oruç tutuyorsan bunu sadece kendine tutuyorsun, karşındakini bağlayan bir durum yok, neden mükafatını karşındakinden bekliyorsun(takdir edilme sevdalısıyızdır bizler: sonuçta bu sıcakta kolay şey mi oruç tutmak!) ki?!... Tut(a)mayan insanlar için ortalarda dönüp duran şu söylem "Tutmuyorsun bari tutana saygılı ol!" Ramazan orucu bilindiği gibi farz bir ibadet, kişi Rab Teala(c.c)'nın hükmünü geçerek tutmuyorsa neden kuluna hürmet göstersin(sen kimsin ki cıx cıx cıx!) ki?! Bu çok boş bir çaba ve beklenti değil mi?.. Ramazan dolayısıyla, şeytanın zincire vurulduğu söylenir ama, insan isterse onu yanından hiiç ayırmaz, orucu midesine tutturmayı yeğleyerek, etrafındakilere kötü sözler savurarak, olması gerekenden uzak hallere girerek Rab Teala(c.c)'nın da hoşuna gitmeyecek durumlara düşürebilir kendisini.. Allah(c.c)'ın rızasını kazanayım diye tuttuğu(!) orucu tam tersi şeylere neden olabilir HafazanAllah! Bunun için, orucu sadece midemize değil, aklımıza, yüreğimize, nefsimize, ruhumuza tutturuyoruz, oruçla hemhal oluyoruz ve insanlara olan muamelelerimizle de imrendiriyoruz nefret ettirmiyoruz!(ha şöyle!) 

İçimi döktüm de rahatladım şükür, iyi ki var burası değil mi?.. ^_^ 

Cuma'nız, Ramazan'ınınız, Kadir Gece'niz ve Ramazan Bayramı'nız mübarek olsun(toplucasından), Rabbim insanlık için hayırlara vesile kılsın inşâAllah. 

Ve Afrika'nın açlıkla olan imtihanı hepimizce malum.. Afrika aslında tüm insanlığın imtihanı, onlara sabır, bizlere şükür ve merhamet belki.. Çok fazla bir şey söylemeyeceğim bu konuda, her yer bas bas bağırıyor zaten, gözünüzü yummakta kararlıysanız, Rabb(c.c)'in de sizden yüz çevireceği güne hazırlıklı olun derim!.. Çok esirgeyen ve çok bağışlayan Rabb(c.c)'in bizlere bol bol sunduğu güzel nimetlerin bir kısmını bizler de o insanlardan esirgemeyelim inşâAllah... 

Birbirimizin üzerinden dualarımızı da eksik etmeyelim, ben sizleri anacağım sizler de beni unutmayın inşâAllah! Rab Teala(c.c)'ya emanet olun, muhabbet ve selam ile...

Özleyeceğim...

9 tepki:

Zeynep dedi ki...

Sana güzel bir Tatil dilerim :)
Umarım istediğin gibi bir mola olur.
Senin yokluğun çok belli olacak ama, her sabah o içten "Günaydın" seslenişlerini özleyeceğim :(
Sonra kenara köşeye not aldığım o bir birinden değerli uyarılarını da çok arayacağım :(
Ama tabikii bu kadar bencil olmayacağım dinlenmeni isterim tabii, umarım zaman çabuk geçer :)
Seni unutmayacağım yani, bol enerjik bir şekilde dönüp gelmeni bekleyeceğim :)
Benim yerime de dinlen ama tamam mı :)
Haydi, keyfi huzuru enerjisi uzun süre etkili olacak şekilde bir tatil yap bakalım :)
Hoşçakal...

đerkenαя dedi ki...

Zeynep, öyle güzel şeyler söylemişsin ki, inan çok duygulandım.. Çok teşekkür ederim, Rabbim senin muhabbetine layık eylesin beni.. Allah razı olsun, güzel temennilerine teşekkür.. Unutmayacağız tabi, sizler beni bende sizleri.. Döndüğümde hepinizi yerli yerinde ve mutlu huzurlu bulmak duasıyla..

Öperim yüreğinden. Hoşça kal..

Delibu! dedi ki...

Derkanarcım,
Alışıyoruz burada da insanlara, tıpkı yanındaymış gibi.
Senin yokluğunda yanımızdan gitmişsin gibi olacak, ama sen mutlusun, inşAllah istediğin gibi bir tatil geçirirsin :)
Dua ve muhabbetle..

đerkenαя dedi ki...

Aynen öyle canım, normalde de aklıma geliyor bazen buradaki dostlarım, sizleri tanıdığım için çok mutluyum, teşekkür ederim, yokluğumda sizlerinde her anı güzel ve hayırla geçer umarım.

Dua ve muhabbetle :)

Tazekahve dedi ki...

Canımcımmm ! Biz de seni çook özleyeceğiz..Oruç tutanlar/tut(a)mayanlar mevzusu ile ilgili söylediklerine bayıldım.Hepsi ne kadar yerinde ve doğru ikazlar...Rabbim her ne yapıyorsak ihlasla yapmayı nasip etsin ve ziyan ettirmesin inş. Tüm sıkıntılardan uzaklaşıp bol manevi detoks içeren bi tatil olsun inş. Kendim çıkmış kadar mutluyum inan :) Seni seviyoruz selametle canım dostum :))

вєуαz ℓαℓє dedi ki...

Herşeyin hayırlısına kavuşasınız inş,hayırlı ramazanlar,hayırlı tatiller ,hayırlı bayramlarınız olsun.Huzurla birlikte..selam ve dua ile..

Tazekahve dedi ki...

Canımcımm bu arada geri geldiğinde mimin hazır.Blogger N lerini seçiyor mimin de N lerimden birisin.Gelip alırsın bi ara :) Öpüldün !

İ.x.İ.r dedi ki...

E dön :)

đerkenαя dedi ki...

Tazekahve, döndüüüüm :) teşekkür ederim, bi tanesin ;)

вєуαz ℓαℓє, bilmukabele.. çok teşekkürler :)

İ.x.İ.r sesime ses ver, döndüm :P

Merhabalar, cumanız hayrolsun..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)