RSS

Annem'den

Kadınceğiz merkeze 1 saatlik küçük kasabasında mutlu mesut yaşarken, ben onu aldım merkeze getirdim. Tabi doğal olarak ara ara sıkıntı yaşayabiliyor, insanların samimiyetsizliği, saçmalamaları ona çok tuhaf geliyor. Anlatmaya çalışıyorum bende, "anne burda böyle olur", "şöyle olur" diye. Ama ben her zaman yanında olmadığım için bazen kendi çapında olaylar olaylar...

Geçen gün halk otobüsüne binmiş, yanına da bi bey oturmuş, sanırım izin de istemiş ama annem o kadar küçük sesleri duyamadığı için cevap vermemiş ve neticede adam oturmuş. Annemi afakanlar basmaya başlamış, kasabadaki şoförlerimiz sağ olsun bayanların yanına erkek yolcuların oturmaması için uyarı yaparlar ve ona göre yerleştirirler yolcuları, zaten herkes birbirini tanıdığı için kimse de oturmaz, burda adamın gideceği yer zaten 10 dakika, birde bay bayan diye mi ayırt etsin, ki zaten adam izin de istemiş olmalı. Neyse başlamış bizimki "of", "pof", "Allah'ım sabır ver" nidalarına.. Kendince adamın anlayıp kalkacağını düşünüyor, adamı bildiğin sapık zannetmiş. "Etrafıma bakındım boş yerde yok, olay çıkacak diye bir şey de diyemedim" diyor yazık :)) Bizimki ineceği durağa gelince adama bi çemkir, "çekil çekil ineceğim ben" diye :)) İnmiş sonra da arkasına bakıyor güya adam sapık ya annemin arkasından inecek, şey diyormuş kendi kendine, "in in de şu çantayı kafana indireyim, hemen arıyorum polisi" :)) Böyle bi macera işte, eve bi geldi, "gül(ismim gül olmamasına rağmen annem bana bu şekilde hitap ediyor) sorma başıma gelenleri" diye :)) Korktum bende "n'oldu anne" diye soruyorum, "daha n'olsun arabada yanıma bi adam oturdu pis sapık annesi yaşında kadınım ne yapacak beni" diye. Önce korktum bende, "anne bir şey mi yaptı seni rahatsız edecek, bi söz bi hareket" diyorum, "yok hayır da, niye oturuyor canım annesi yaşında kadının yanına" diyor :)) Gül gül öldüm ya, yazık kıyamam. Dedim "anne sen hiç görmedin mi herkes oturuyor o şekilde, sen istemezsen yine izin vermezsin, izin ister zaten onlar senden, istemezse de ben rahatsız oluyorum deyip oturtmazsın yine kimseyi yanına", yazık şey diyor "ne bileyim ben onlar oturuyor da ben tanıyorlar birbirlerini zannediyorum" :)) Birde diyor "aman sen dikkat et, kimseleri oturtma yanına" Annem yaa kıyamam.

Cuma'nız mübarek olsun dostlar, birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim inşâAllah. Dua ve muhabbetle.

15 tepki:

Angel dedi ki...

Canım benim :))

Bizim buralarda izin isteme söz konusu bile olamaz niyee acabaa bizim burada öyle değil mesela yanıma bir bey geldiğinde oturabilirmiyim diye sormazlar direk otururlar ...

Hayırlı cumalar tatlım..

đerkenαя dedi ki...

Canım orası İstanbul. Malum bayağı medeni(!) ordakiler :) Şükür biz o kadar medenileşmedik henüz. Dinimizce uygun olan da budur zaten.

Muhabbetle :)

Angel dedi ki...

Tabiki.. Aman ne medeni ne medeni olmaz olsun böyle bir medeni :)

Allah'a emanetsin Meralim.

đerkenαя dedi ki...

Aynen öyle :)
Sende canım, öperim. Fi-emanillah.

Tazekahve dedi ki...

Bu bebek melek anneler sayesinde senin gibi bi nesil yetişiyo canım çok normal :)İlk şehre taşındığım zamanlarda benim de çok tuhafıma giderdi.Hatta bi keresinde iş çıkışı çok kalabalık bi arabada biriyle oturmak durumunda kaldım da vücudum kasılıp kalmıştı felç inecek diye korktum.Çünkü o kadar kalabalıktıki en arka sıralarda oturuyorduk ve adam benim koltuğun alanına kadar taşmıştı.Ben yarım koltukluk bi alanda...öle hiç kıpırdamadan yarım saat durdum.Anneciğine çok selam et canımcım,öpüyorum tekrardan hayırlı cumalar :))

đerkenαя dedi ki...

Senin niyetin hürmetine hayra vesile oluruz hep inşâAllah canım. Kıyamam, zor cidden. Bazı insanlar çok kaba ve sorumsuz olabiliyor, şükür bizim ev ve işyerim birbirine yakın, yürüyerek gelip gidebiliyorum, yoksa otobüs çok sıkıntı oluyor, izin istese dahi başka yer yoksa adama oturma diyemezsin ki, o yüzden ben otobüslere bindiğimde de pek oturmuyorum boş yer olsa dahi, zaten gideceğim yerde çok uzun sürmüyor, o sıkıntılara hiç girmiyorum :))

Bende öperim, selamın baş üstüne, dua ile :)

İ.x.İ.r dedi ki...

Çok tatlı bi yazıydı canım yaa :))

Hayırlı cumalar:)

đerkenαя dedi ki...

Teşekkür ederim canım, öptüm.

Dua ve muhabbetle.

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Ah bu mübarek anneler :)Cennete gireler inşAllah..

Allah muhabbetinizi arttırsın Meralçim..

Benim ton tonumun da böyle masum komiklikleri oluyor.. :)

Allahım eksikliklerini göstermesin..
Amin..


Selametle..

Syhn dedi ki...

soruyorlar mı gerçekten ya? ne hoş!!
annende çok tatlı. yoksa anneler hep mi tatlı ;)

neval dedi ki...

izin istemek bir yana bacaklarını açıp oturur,biz büzüşürüz kenara kenara.
anneniz olsaydı,çoktan kafalarına indirmiş ve iyi de yapmıştı

đerkenαя dedi ki...

Seyr-ü Sefam canım Allah razı olsun, Ecmain, teşekkürler :) Bütün anneler böyle sanırım :)
Dua ile.

Syhn'ım, ya başka hiçbir yerde mi sormuyorlar :? Şükür soruyorlar burada. Anneler hep tatlı ;) Öperim.

Neval, inan ben oturamam, o eziyeti çekmektense ayakta gitmeyi tercih ederim, o şekilde oturan biri edepten habersiz zaten. Allah korusun, çok sıkıntılı cidden. Annem bilmiyorum öyle bi durumda ne yapardı artık :))
Teşekkürler.

Yılmaz Barış dedi ki...

istanbulda izin isteyen filan yok.. yana oturma işini bırakın adamlar sizi ittire sürtüne geçerken bile pardon demiyor..

ayse dedi ki...

Derkenar, koptum yaw. :D Ama annen çok tatlıı, işte masumiyet böyle bir şey. Aslında İstanbul'da normal olmasına rağmen olmasaydı daha iyidi. Ama hayat şartları işte. Annene selamlar, çok doğru yolda ilerliyo ama afakan bastırmasın kendine. :)) Biz alıştık ama o çok alışmasın, boşver. :))

đerkenαя dedi ki...

Yılmaz Barış, bu insanların biraz edep eksiklikleri var... dinin inceliklerinden de pek haberleri yok gibi...

Ayse, kesinlikle keşke normal olmasaydı.. Selamın başüstüne, alışmamasını ve böylesi durumlarla hiçbirimizin karşılaşmamasını dilerim..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)