RSS

Mimden öte, mimden ziyade!

Esselamu aleykum,
Uzun süredir beni mimleyen arkadaşlarım var, cevabını bildiklerimi yanıtlayayım dedim :)

 Öncelikle sevgili Melek'in sorularını cevaplayayım, eksik olmasın her mimine dahil eder beni.
 

*Bir lamba cini çıksa karşınıza, "Dile benden ne dilersen sahip" dese, bir tek dilek hakkınız ve düşünmek için de 1 saatiniz olsa;

1) Ne yaparsınız? 
Göremediğim ancak var olduğunu bildiğim yaratılmışlardan çok korktuğumu daha önce de belirtmiştim, kalp krizinden diğer tarafa göçmem, bayılmam yada dilimin tutulması gerçekleşebilir.
2) Ne dilersiniz? 
Demek ki ilk sorudaki cevaplarımdan hiçbiri gerçekleşmedi ve ben metanetle, her gün lamba cini görüyormuşçasına dingin bir ruh haliyle ne isteyeceğimi düşünme aşamasındayım. Bu soruya kesinlikle cevap veremezdim, çünkü 1 dilek hakkı olunca insan heyecanlanır yani, sonra pişman olmayayım şunu mu dilesem bunu mu dilesem diye düşünürken cin tasını tarağını toplayıp giderdi kesin. (Ama dileyebilseydim insanlığın hidayetini isterdim, çünkü o zaman sorun falan kalmazdı dünya üzerinde.. hadi bakalım yap yapabiliyorsan deyip karşısına dikilirdim heralde :) )
3) Dileğinizi seçmeniz kolay olur mu?
Bu soruyu kale almıyorum :D 3'ü tutturmak için öylesine sorulmuş yani.

Şaka bir yana, cine falan ne hacet yahu, kapısı bize daimi açık olan Rabbimiz var ve isteklerimizde sayı sınırlaması falan da yok, aklına eseni, canının istediğini, her an her şeyi Rabbinden isteyebilirsin, eğer hayırlısı ise dünyada, hayırlısı değilse ahirette mükafat olarak sana geri dönecektir inşâAllah.

*Blog açma hikayeniz... 
Buralara yolunuz nasıl düştü ve neler hissediyorsunuz bi anlatın bakalım?
Bu soruyu bana sevgili Melek ve E.n.k sormuşlar, teşekkür ederim. Cevabı geciktirdiğim için kusura bakmayın, aslında benim için zor bir soruydu...

Öncelikle blog diye bir olayın varlığından dahi haberim yoktu, sevgili Zehra Fındıklı'nın edebi ve güzel paylaşımlar yaptığı bloguna rastladım tevafuken(şuan o blog yayında değil), okumaya başladım. Daha sonra da kalbimi kıran birine blog aleminde rastladım, onunla konuşmadım ama kendimle konuşmaya karar verdim ve yazdım(bu kadar çok insanın beni okuyacağını ve hayatıma dahil olacağını bilmiyordum:) ). Yazmak bana iyi geldi ve en güzeli okumak, öğrenmek, fikir alışverişinde bulunmak, güzel insanlarla güzel aktivitelere katılmak... Hepsi çok güzel, Rabbime teşekkür...

*Sevgili Delibu! da benden gıcık olduğum şeyleri yazmamı istemiş.
Aslında o kadar çok ki :) Birkaç tanesini yazayım; Yerlere tükürülmesine ve çöp atılmasına, benim düzenlediğim şeylerin başkaları tarafından izinli veya izinsiz şekilde bozulmasına, konuşurken sözümün kesilmesine, uyardığım hataların ısrarla tekrar edilmesine, karşısındakine saygısızca konuşulmasına, kapı vurulmadan girilmesine, edepsiz ve laubalice konuşulmasına, toplu kullanım alanlarında (örneğin lavabolar) bencil davranılmasına ve genellikle bulmak istendiği gibi bırakılmamasına, emrivakilere, verilen sözlerin zamanında veya hiç tutulmamasına... 

Aklıma ilk gelenler bunlardı, teşekkür ederim canım.

Cevaplamadığım başka mimler de var, ancak kimin mimlediğini unuttum, affedin. Yorumlarda tekrar hatırlatılırsa cevaplama sözü verebilirim. Teşekkürler :)

Tabiki bende birilerini mimleyeceğiim :)
Seyhan, Taze kahve, Delibu!, Melek, Ayşe, Ayci. :))
İçlerinden cevapladıklarınız varsa tekrar cevaplamayabilirsiniz, aralarından istediğiniz birini yada tümünü cevaplamakta da özgürsünüz. ( Ne kadar da çok seçenek veriyorum :D kaçış yok ona göre)

16 tepki:

Angel dedi ki...

Teşekkürler bitanem yarındaa şuu gıcıkk mim sorusunaa cevap vereyımm gıcık oldugumuzz seylere yanıı :))

VEEE VEE HER ZAMAN Kİ GİBİİ AĞZINDANN BALL DAMLIYOR CANIM BENIM YAAA KESKEE GERCEKTEE KARDESIM YADA NE BILIYIM ABLAM OLSAYDINN YADAA NE BILIYMM EN YAKIN DOSTUMM OLSAYDINN SENI GOREBILDIGIM YER SENINLEE YÜZZ YÜZEE KONUSABILECEGIM YER YANII RABBIME SONSUZZ ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM SENIN GİBİ BİRİSİNİ TANIDIGIM İÇİNN MERALİMM (L)

otuzundansonra dedi ki...

A.S
Ne güzel paylaşımlarınız var.Selamlar.

ayse dedi ki...

Canım teşekkür ederimm, en kısa sürede mimine cevap vericem inş. Şu 1 dilek hakkı çok düşündürücü, 1 saatte bulur muyum bilemiyorum ama mimi yazana kadar düşünme hakkım var Allah'tan. :) Ama sen en güzelini dilemişsin, gayet kapsamlı. :))

đerkenαя dedi ki...

Melek, canım ne güzel şeyler söylemişsin, bende seni çok seviyorum, Rabbimin de seni sevmesini diliyorum, inşâAllah yüzyüze görüşeceğimiz günler de gelecek ;) Öperim.

otuzundansonra, teşekkür ederim, hoşgeldiniz. Ve aleyna aleykum selam ve rahmetullah.. :)

Ayşe, evet bakalım sen ne dileyeceksin, bekliyorum cevabını bende. Sevgiler.

Delibu! dedi ki...

Aa mimlenmişim :) Teşekkür ediyorum, blog açma hikayesinde mimlenmemiştim aklımda cevaplayacağım inşallah :)
sevgiyle.

uğurböceği dedi ki...

paylaşım için teşekkürler.dileğinde süpermiş

Tazekahve dedi ki...

Kuşum arkiler beni yalnız bırakmayı eve gelince giremedim ben bu mim postumu :) Bu arada senin verdiğin cvplardan "Rabbimizin sınırsız dualarımıza icabeti..." olanını onlara da okudum çok beğendiler hak verdiler.Kuşum ben de hep sana hak veriyorum ve beğeniyorum farkındasın demi :)) Sevgiler,iyi geceler !

đerkenαя dedi ki...

Delibu! cevabını bekliyorum o halde, sevgiler :)

uğurböceği, beğenmene sevindim, dileğimi hepimiz tekrar etsek belki olur ne dersin? :)

Taze kahve, önemi yok canım, boş zamanında yanıtlarsın :) Beğenmenize sevindim :) Evet ve bu çok hoşuma gidiyor, zaman geçtikçe birbirimize benziyoruz belki de :)) Sevgi karşılıklı, öperim yüreğinden.

Angel dedi ki...

Hayırlı cumalar Meralim..

đerkenαя dedi ki...

El öpmeye gelmiş kuzuum :) Hayırlı cumalar, dualarım seninle, öperim.

Adsız dedi ki...

Canim ben burda mimlendigimi bi turlu göremiyorum gözlerimde bı sorun mü var diye şüphelenmeye başladım
Yazını ilk okudumdugum da yorum kısmını bulamadım nefer yukardaymis o yüzden teşekkür edemedim cvbin icin teşekkür ederim kalbini kıran kisiyi okumak ilginç olmuş ama iyi ki kendinle konuşup bizimle paylasmissin öptüm .
Allaha emanet ol

đerkenαя dedi ki...

E.n.k, problem değil canım, estğf. :)

İlginç oldu evet :) ve benimde yazmama vesile oldu.. İyi ki canım, sevgiler.

ayse dedi ki...

bi de bi de bi de bu sefer ben seni mimledimm.. Cevaplayıp, cevaplamamak sana kalmış. :**

đerkenαя dedi ki...

Teşekkür ederim, hemen bakıyorum canım :)

Angel dedi ki...

Selamün Aleyküm Meralim..

Arzu Hale Kifayet Etmiyorsa Lisan Susmalı, Gözyaşı Akmalı..

Kişinin Duası Kabul Olacaksa Onu Günahsız Bir Ağızla Mü'min Kardeşi Yapmalı..

KANDİLİN MÜBAREK OLSUN..

Dua Eder, Tüm Kardeşlerimizden de Dua Bekleriz..

:)

Dua ve Selam İle..

đerkenαя dedi ki...

Ve aleyna aleykum selam..
Kardeşim, seninde kandilin mübarek olsun, dua ile daima. Öperim :)

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)