RSS

BirİnciSöz

 Okuyorum bölmesindeki kitap değişmemişken, ben onun üzerine iki kitap okudum :) Kitaplar kısa olduğu için oraya yazma gereği duymadım. Yorumların arası çok kısa değil biliyorum, kitapları okuyorum ama buraya aktarmam uzun sürebiliyor bazen, iş güç :)

Senai Demirci'nin kaleme aldığı bu güzel eser, Risale-i Nur kitaplarının okunması ve anlanmasına başlangıç için yazılmış olsa da, ben bunun için okumadım :) Kitap bana çok sevdiğim blog kardeşim Pabuç'tan hediye geldi, severek okudum bende.

Risale-i Nur külliyatının sözlerinin ilki Besmele'dir. Besmelenin kavli(dil ile) fiili(hal ile) olanı vardır, kitapta da bununla ilgili güzel meselelere değiniyor yazarımız, kitap 142 sayfa, besmeleyi bir kere daha keşfe çıkmak isteyenlerin ve Risale-i Nur kitaplarını merak edenlerin okumasını öneririm.


 

*Bil ey nefsim, şu mübarek kelime, İslâm nişanı olduğu gibi, bütün mevcûdâtın lisan-ı haliyle vird-i zebânıdır.

 

*'Bismillah' demek ise dilimizle Besmele çekmekten fazlasıdır. Hal ile besmele çekmek, her halimizde Allah'ın ismiyle hareket ettiğimizi bilmek, hissetmek demektir.

3 tepki:

Tazekahve dedi ki...

Okumuştum bunu canımcım ama düşündüm de yeniden okumak tazelemek gerek.Besmele ne kadar önemli ve ne kadar sihirli bi anahtar bizler de na kadar habersiz yaşıyoruz ondan.Çok tecrübe var etrafta bunu anlamamız için aslında.Allah razı olsun hatırlattın bizlere . Öpüyorum canımın içi :))

Âwdil dedi ki...

Çok güzel bir kitap olduğundan eminim.Zira Risale-i nur ile şekillenmiş bir eser nasıl kötü olabilir ki.

Sayın,derkenar kitaptan kelamı evvel olan besmeleyi farklı şekillerde gönüllere pelesenk edecek,pasajları paylaşırsanız bu sayede bizlere de kısa tefekkür egzersizleri yaptırmış olursunuz.

İyi okumalar dilerim.

đerkenαя dedi ki...

Taze kahve'm söyleyecek söz bırakmamışsın bana, aynen öyle :) Ecmain inş. hkkını vermek duası ile..

Âwdil, evet kitap çok güzel :)

Kısmet olursa paylaşırım elbette ama paylaşılacak daha çok şey var.

Sevgiler :)

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)