RSS

A'mâk-ı Hayâl

Filibeli Ahmet Hilmi'nin büyük kitlelerce okunan ve beğenilen kitabı A'mâk-ı Hayâl'i bitirmiş bulunmaktayım. Kitabı okurken ara verip iki kitap daha okudum, böylece kitaptan biraz kopmuş oldum, aslında kopmamam gerekiyordu çünkü aynı kişinin birbirinden bağımsız yaşadığı hikayelere yer verilmiş kitapta. Belki de ben kitabı yanlış zamanda okudum, kendimi veremedim, bana ağır geldi... bilemiyorum :r 
Açıkçası kitapta beğendiğim noktalar olsa da zoraki bir okumaydı, duyduğum yorumlar beni güzel bir yer bulacaksın, beğeneceksin, dur bak şurdan şöyle bir şey çıkabilir de etkilenebilirsin gibi kendimi telkinlerimle geçse de sonuç hüsran.. beklentilerimi karşılamadı. Anlaşılması zor mesajlar içeriyor kitap, yani okuduğum yorumlar mesajlar içerdiğini söylüyor, ancak ben çok alamadım mesajları, benim algıda bi problem olabilir. Belki ilerde tekrar okuduğumda keyif alabilirim, bilmiyorum. 
Bazı kitapları anlayamıyorum ben, mesela birçok dünya klasiğini de zoraki okumuşluğum hatta yarım bırakmışlığım var, anlayamayınca sinir oluyorum, zoraki okuyunca sinir oluyorum, yarım bırakınca daha daha sinir oluyorum :r
KPSS yaklaştığı için biraz gerginim bu aralar, sınava kadar kitap okumama kararı aldım, dayanabilirsem tabi.

Eser, tanıtım ve kitabın tüm bölümleriyle şurada da yer almaktadır, göz atmak ve okumak isterseniz buyrun.

Saadet, hayatı olduğu gibi kabul edip zorluklarına göğüs gererek ıslahı için çaba göstermektir.

8 tepki:

Âwdil dedi ki...

Merhaba,

Muhterem;Derkenar yazınızı okuyuncu hayli uzun bir yazı ile kitabın o nazenin motiflerini ifşa etmek gibi bir düşüncem olsada,telefondan yazmam bu isteğimi baltalıyor.

A'mâk-ı Hayâl'ı anlayamamanız belki de kâriyet raddesinde hazırlığınız olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

Eğer okumadıysanız 'su üstüne yazı yazmak' adlı kitabı okuduktan sonra yeniden A'mâk-ı Hayâl'ı okumanızı salık veririm.

đerkenαя dedi ki...

Merhaba, önerileriniz için teşekkür ederim, okumadım, not alıyorum o kitabı da.

Tazekahve dedi ki...

Canımcım samimi paylaşım için sağol.Ben de önerilere dalıp atlayabilirdim zira.Bazı zamanlar okuduklarını anlamada etkili olabiliyor gerçi.Kpss gerginliği seni etkilemiş olabilir.Bazı dünya klasikleri hakkındaki tavrımız da aynı,benim de olur öyle inatla okumak isterim olmaz :))Yalnız değilsin bu konuda.Ama yine de bitirmişsin bak ne güzel.Bi keresinde ilkokul öğretmenim hiçbişey anlamasanız da okumanın size faydası var unutmayın demişti.Hiç unutmam :) Öpüyorum canımcım sevgiler :)

đerkenαя dedi ki...

Taze kahve'm kitabın konusu birde tasavvufi, anlamamak nasıl canımı sıktı anlatamam :r Azimliyim, sakin bi zamanda okuyup süzeceğim bu kitabı ;) yazarım.

Bu bilgi de iyi oldu, demek anlamasakta faydası var, süper.

Muhabbetle

Angel dedi ki...

Hayırlı cumalar bitanem :))

Öpüyorum seni kardeşlerin bitanesi :)

đerkenαя dedi ki...

Bende seni öpüyorum canım :)

Adsız dedi ki...

"Belki de ben kitabı yanlış zamanda okudum."demişsiniz.Bazı kitapların okuma yaşı ya da olgunluğu olduğunu düşünüyorum.A'mâk-ı Hayal'i okudum ama tekrar okumam gerekiyor diye düşünüyorum.Bir de bir kitabı okurken araya başka kitaplar girince galiba okuduğumuz kitapla mesafeler koyuyor ve kitabı küstürüyoruz.Bunları kendim de yaşadığım için söylüyorum.Yazdıklarınız bir ah çektirdi bana. Hakiki okumalar yapabilme duasıyla diyelim.
selametle...

đerkenαя dedi ki...

Andelib, öncelikle bloguma hoşgeldiniz, yazdıklarınıza da kesinlikle hak veriyorum, çok kitap olmuştur önce okuyup hiç bir şey anlamadığım ama aradan zaman geçince okuduğumda çok sevdiğim.. Bu kitabın da onlardan biri olacağına inanıyorum.. Evet hakiki okumalar inşâAllah cümlemize..
Selam ve dua ile :)

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)