RSS

Ye Dua Et Sev

Elizabeth Gilbert'in birçok ülkede çok satanlar listesine giren kitabını yaklaşık bir haftada geceleri annem beni ders çalışıyor zannederken gözlerim pörtleyene dek okudum ve bitirdim. Çünkü ben kitabın uzun süre elde gezdirilmesi, nerde kaldığının unutulması, ara verilmesi ve kitaba eziyet edilmesinden hoşlanan bir insan değilim. :r

Kitap hakkında birçok yorum var. Sırf çok satanlar listesinde diye alıp okuyanlar yada okumayanlar, yazarı eleştirenler, beklentilerini maksimum tutan ve hata kabul etmeyen okuyucular... Onlardan değilim, ismi özel gelmişti ilk duyduğumda, çok araştırmadan aldım kitabı, yenice de okuyabildim. Beğendim arkadaş, herkese de tavsiye ederim, kimse mükemmel yazmaz yada ona göre mükemmel olan şey sana, bana mükemmel gelmeyebilir, görüş farkı :) Güzel bir tat bıraktı bende.

Kalp ağrısı çeken gezgin bir kadının hikayesini okuyacaksınız, zaman zaman güldürecek, düşündürecek, hüzünlendirecek ve onun kendine sorduğu soruları sizde kendinize sorup cevaplar arayacaksınız. Hikaye o kadar gerçek ki bir anda içinde buluyorsunuz kendinizi :) Kitabın birkaç cümlesinde argo kelimeler var, ama görmezden gelinebilir diye düşünüyorum. :) Filmi de var kitabın, ben okumadan önce fragmanını bile izlemedim, sevmem okumadan önce çok bilgi almayı. En yakın zamanda filmini de izleyeceğim, fragmanını izledim güzel :)

"Ne olmuş? Birine aşık olmuşsan ne olmuş? Ne olduğunu görmüyor musun? O adam senin kalbine, ulaşabileceğini sandığından da derin bir yere dokunmuş. Demek istediğim, Sen yanmışsın, çocuk. Ama hissetmiş olduğun bu sevgi yalnızca bir başlangıç. O sadece sınırlı, değersiz, ölümlü sevgi. Bundan ne kadar daha derin sevebildiğini görene kadar bekle..."

"Attraversiamo..." (Hadi karşıya geçelim)



Not: Taze Kahve bu kitap senin gezgin ve kırılgan yüreğine iyi gelecek, okurken hep seni hatırladım. Lütfen oku olur mu?

14 tepki:

Tazekahve dedi ki...

Hmmm hikaye muhteşem gibi görünüyor.Huyum kurusun serseri hallere bi meylim var ya.Dünyayı gezip dolaşan hatunun anlattıklarına atlarım tabi :)) İyi ki okumuşsun bu kitabı paylaştın gözümcüm bugünlerde böyle şeyler okumak istiyordu canım da .Not aldım okuyacağım.Öpüyorum sevgiler :))

đerkenαя dedi ki...

Canım, evet benimde böyle bir şeye ihtiyacım vardı, doğru zamanlama! Umarım sana da en doğru zamanda ulaşır ve iyi gelir, devamı Ye Dua Et Evlen'i de başka bir doğru zamana saklıyorum :)

Sevgiler canım, merakla bekleyeceğim okumanı.

Unknown dedi ki...

Kitap hakkında çok şey okudum ancak,henüz kendisini okumak kısmet olmadı .:)
İlk fırsatta alıp okuncaklar listesine ekledim..
Beni en çok cezbedeb şey kitabın ismi oldu..
Hayatı çok güzel özetleyen bir cümle;
Ye,dua et,sev..
Dua ve sevgiyle :)

đerkenαя dedi ki...

Evet, beni de ismi çok etkiledi :)
Beğenirsin umarım.
Sevgiler.

Angel dedi ki...

Selamun aleyküm.. Bende okumak istiyorum o zaman çöle inen nurda bitti elıme ne kitap alsam diye düşünüyordum canım... Amaa bunu hemen elıme alamam hanı almam ıcın arastırmam lazım nereden alabılırım dıye... Bakalım artık filmide merak ettim içeriği güzele benziyor teşekkürler canım :*

đerkenαя dedi ki...

Ve aleyna aleykum selam.
Canım, Çöle İnen Nur'u bitirmene sevindim, umarım sana güzellikler katmıştır. Araştır bakalım :)
Kitabı okumadan filmini izleme ama, önce kendi hayal dünyanda yaşat. Tavsiye :)

Öperim.

neval dedi ki...

filmi de güzeldir kesin, j.roberts oynadığına göre.

đerkenαя dedi ki...

Öyle olmasını umuyorum bende :)

Urfa Tutkunu dedi ki...

İş yerinden bir arkadaş okumuş. Aldığıma alacağıma bin pişman oldum, beş para etmez bir kitap diye yorumlamıştı. Dolayısıyla ben de dönüp bakmadım bile =) Şimdi sen yazınca merak ettim Sevgili Derkenar.

đerkenαя dedi ki...

Urfa Tutkunu söylediğim gibi, bana hitap eden bir kitaptı ne diyebilirim ki :)

Sevgiler..

Urfa Tutkunu dedi ki...

Tabi herkesin beğenisi farklı oluyor. Ama senin yazını okuyunca kitabı baya merak ettim =)

đerkenαя dedi ki...

Okumanı ve sevmeni dilerim, çünkü ben çok sevdim :)

Syhn dedi ki...

çevirisi kötü diyolla...
sence?

đerkenαя dedi ki...

Syhn'ım kitabın ilk sayfasında pegasus bunun için bir özür notu yazmış, evet ilk çevirisi kötüymüş ama düzenlemeye gidilmiş ve sorun ortadan kaldırılmış, kitapyurdundan aldım ben, gayette akıcıydı :)

Bu arada filmini izledim, kitaptan sonra berbat geldi :)) Daha da okuduğum kitabın filmini izleyip hayallerimi yıkmam!

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)