RSS

Uyar ve Rabbine terket!

İnsanlığın hidayetini istemek ve bunun için çabalamak elbette her müslümanın vazifesidir. 
Eğer iman ettim, ben müslümanım diyorsa anlatacağız dinin inceliklerini, öğreteceğiz günahı-sevabı. Eksiklerini tamamlayacağız din kardeşimizin.

Uyarıyoruz bazen günaha daldığını düşündüğümüz kardeşimizi; "haklısın kardeşim, sağ ol, fark etmemiştim düzeltirim."  yada "senden mi öğreneceğim dinin kurallarını, sen kendine bak benimkine karışma!" gibi tepkilerle karşılaşabiliyoruz. Her iki durumda da metanetini korumak ve fazla tepki vermemek lazım. Ben anlattım Rabbim şahit, gerisi senin bileceğin iş deyip Rabbi'yle baş başa bırakmak lazım...

İnsan istiyor ki hemen düzelsin, hatasından dönsün, hidayeti artsın... Ama elimizde sihirli değnek yok maalesef, sevdiklerimize dahi çoğu zaman etki edemiyoruz. Çünkü insanoğluna düşen sadece anlatmak ve örnek olmaktır. Hidayet ancak Rab Teala'nın dilemesiyledir. 

Gerçek şu ki, sen sevdiğini hidayete erdiremezsin. Ancak Allah, dilediğini hidayete erdirir. O hidayete erecek olanları daha iyi bilir. 
(Kasas:56)

 Ve elbette ki günahında ısrar eden, en yakınım dediğiniz bile olsa terk etmek lazım, çünkü kasada bulunan çürük bir elmanın diğerlerine de etki etmesi gibi nefsi her an yanı başında duran insanın kayıvermesi de çok çabuk oluyor. Başkasını kurtaracağım derken kendimizi de kaybetmeyelim... Bu yüzden uzaklaşmalı...

“Allah dilediğini sapıklıkta bırakır, dilediğini doğru yola iletir.” 
(Müddessir:31)
Hidayetimizi arttır Ya Rabbi...



8 tepki:

Zeynep dedi ki...

Devir kimseye bir şey anlatma devri değil, bence artık devir kendini kurtarma devridir ben böyle düşünüyorum..

Tazekahve dedi ki...

Canımcım Allah razı olsun ...Söz konusu uyarılar hal dilimize yansısın.Duruşumuz üstümüz başımız halimiz tavırlarımız iletsin ilahi mesajı inş.Sen bizi de uyardın şimdi Rabbimizden hidayet diliyoruz bizler de.Sevgiler dostum :)

đerkenαя dedi ki...

Zeynep'm kendimizi de kurtaracağız etrafımızdakilerinde kurtulmalarına vesile arayacağız, müslüman her koyun kendi bacağından asılır mantığında olmamalıdır :) Cümlenin kurtuluşunun gayretinde olalım inşâAllah. Öperim.

Taze Kahve, Ecmain güzel dualarına teşekkür ederim :)

Sevgi ve saygı daimi.

Adsız dedi ki...

Güzel Rabb'im c.c seni sevsin...

dedi ki...

canım iki gün sonra hatim duası yapılacakta cüzleri okudun mu diye hatırlatma yapayım dedim :)

đerkenαя dedi ki...

oz, kusuruma bakma kardeşim 4 gündür blogumu açamıyordum, bu sabah nihayet açabildim, güzel duan beni çok mutlu etti, Cezakellahu hayran :)

lâ, okundu canım Allah'ın izniyle. Allah kabul etsin inşâAllah :)

Angel dedi ki...

S.a yorumunu gorunce ne sevindim canım benım düzelmiş bağlana biliyorsun :)

đerkenαя dedi ki...

Ve aleykum selam, şükür canım bu sabah girebildim ama çok yoruldum artık bu saçmalıktan :(
Hayırlısı.

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)