RSS

Geri Dönüşüm Duası...

Esselamü Aleyküm..
 
Dün Umre'den dönen bir arkadaşımızı ziyarete gittik... O'nu çok özlemiştim ve oraların selamını, feyzini, kokusunu, bereketini... getireceği içinde çok heyecanlıydım akşama kadar..

Gördüğüm ilk andan itibaren ağlamaklıydım... Giderken selam yollamıştım onunla Rasülullah(s.a.v.)'e.. İletmiş selamımı Allah razı olsun. Bizlere de selam ve dualarını getirmiş...

Herkesçe bilinen facebookta birkaç ay önce bir fotoğraf yayınlamıştım (Kabe'i muazzama) arkadaşlarımı da etiketlemiştim, gitmekte nasib olsun dualarıyla.. Umre'ye giden arkadaşım da vardı onların içinde. Fotoğrafı gördüğünde hem sevinmiş hemde kendini layık bulmadığı için kederlenmiş ve içini hüzün kaplamış... Ama eğer ki kul istemeyi biliyorsa, Yüce Mevla'nın icabet etmeyeceği dua yoktur! Kısmet oldu gördü işte o mübarek beldeleri, aldı oraların mis kokusunu, çekti ciğerlerine o manevi havayı... Gönlü temizlendi o havayla, ruhu feraha ulaştı, güzellikiler kapladı o kırılgan/hassas kalbini... Temiz ve pak olarak döndü... O'nu fotoğrafta Kabe'nin kapısının olduğu yere etiketlemişim, oda oraya vardığında aklına ben gelmişim ve şu duayı etmiş benim için; 

"Rabbim o kulun buraya gelmem için duasında/fotoğrafında bana tam burada yer ayırmıştı, Bende tam burada/bu kutsal mekanda onun ismini anıyorum... Bana nasib ettiğin gibi O'na da nasib et..."

Duyduğumda hüngür hüngür ağladım.. :( Allah'ım bu acizin ismini andırdığın gibi görmeyi de nasib et... 

Arkadaşım diyor ki oraya gittiğinizde aile(kendisi çok düşkündür), eş, iş... hiçbirşey aklınıza gelmiyor.. Mahşeri bir kalabalık ve dingin bir kalp esintisi... Bizler dua listesi yapıp göndermiştik, hepimizin ismini anmış o mekanlarda :) Allah razı olsun.. O kadar sevindim ve mutlu oldum ki... Rabbim inşâAllah bizlere de nasib eder.. 

İsmimi o kutsal beldede hatıra getiren ve andıran Allah'a hamdolsun...

Herşey için para ayırıyoruz da o kutsal beldeleri ziyaret için ayıramıyoruz, öyle kampanyalar var ki normal bir tatil fiyatına bu kutsal vazifeyi yerine getirebiliyorsunuz.. Bir yıl da tatile gitmek yerine bu ibadeti yapsak güzel olmazmı?...

  


Derdi Bal olanın, Sabrı Dağ Olmalı!...

Değilmi ki Derdimiz Bal! Var Ya Rab! var... Dağ gibi sabrımız da var elhamdülillah..

"Bütün insanlar içinde haccı ilan et ki, gerek yaya olarak ve gerek uzak yoldan gelen incelmiş develer üzerinde sana gelsinler." (Hac:27)

"Gücü yetenlerin, Beytullah'ı ziyaret etmeleri, Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır." (Âli-İmrân: 3/97)

14 tepki:

Syhn dedi ki...

tüylerim diken diken oldu!
ah bize de nasip olsa!!!

đerkenαя dedi ki...

Seyhan'ım Ecmain.. Dileyene verir inşâAllah.. Ancak ondan dileniyoruz..

Dua ile..

e. t. dedi ki...

inşallah Rabbül Alemin en kısa zamanda içi oraların aşkıyşa yanan tüüüm kullarına o güzelliği tekrar be tekrar taddırır ve gidenlerin ibadetinide kabul olanlardan eyler.
sevgiler...

đerkenαя dedi ki...

Aminlerce amin kardeşim. Allah razı olsun..

Dua ile.. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

ağlamamak için zor tuttum kendimi....

đerkenαя dedi ki...

Kalbine akıttığın rahmet yağmurları, hayrına vesile olur inşâAllah kardeşim..

Dua ile..

Tazekahve dedi ki...

Canımcım bütün kalbimle senin için ve kendim için bu duana katılıyorum...Hep de dua edicem inş.Öpüldün şekercim...

đerkenαя dedi ki...

Taze Kahve, Allah razı olsun. İcabet edilen dualardan olması duasıyla :) Öptüm bende , Hayırlı culamar..

Dilşâd dedi ki...

Hayırlı cumalar , yazınızı okuyunca bir hatıram aklıma geldi, yaklaşık 10 sene önceydi ilk gidişim mübarek beldelere, bir abla ile tanıştım ikindi sonrası mescidi nebevi sohbetlerin de, kendisi gündelikle temizliklere gitmiş, eşi de inşaatlarda tuğla taşırmış,ve tam 40 yıl boyunca günlük kazançlarının yarısını ayırmışlar ve Hacca gelmişlerdi.(Allah onlardan razı olsun) onun o ihlasını ve samimiyetini görünce çokca hayran kalımştım, ve kendisinden bizlerin de hacc'ının kabulu için dua etmesini istemiştim..

Rabbim tüm dileyenlere makbul Hacclar makbul ümreleri tekrar tekrar yaşatsın inşallah..

đerkenαя dedi ki...

Aminn, Ecmain kardeşim Allah razı olsun. Demek size de nasip oldu, Dualarınıza bizleride alın inşâAllah, Rabbim her mü'mine nasip etsin. Çok güzel :(

Allah razı olsun, dua ile..

Adsız dedi ki...

Bizede nasib olur mu birgün..? Çağırılır mıyım..

đerkenαя dedi ki...

BüteyRa, gayret ve dualarımız onun için. İnşâAllah..

stuven dedi ki...

Allah bize de nasip eder inşallah. dualarına amin diyorum.

đerkenαя dedi ki...

Ecmain Stuven, hoşgeldin. Saolasın :)

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)