RSS

Çok Bilirim Sendromu..



Bazen insanların çok bilirim sendromu'na yakalandıklarını düşünüyorum.

Gereksizce etrafındaki insanların hayatlarına yapılan müdahaleler, itirazlar, eylemler.. 
İnsanların yaşantılarına yapılan istemsiz müdahaleleri sevmiyorum ben. O insanın senin vereceğin bilgiye/fikre ihtiyacı varsa bir şekilde söylersin zaten. Ama yok "o şöyle olmaz", "bu böyle olur", "illaki ben bilirim/benim dediğimi yap"...Gerek yok bukadar tantanaya.

Herşeyi ben bilirim havaları, benim dediğim doğrudur tripleri..
Yap-ma-yın şunları...

Sizin bildiğiniz elbette en doğrusu olabilir, ama insanların tercihlerine burnunuzu sokmayın. Anlatın/ifade edin fikirlerinizi, ama bırakın tercihi o yapsın. Kimseyi tercihleri konusunda yanılgıya düşürmeyin. Bu tarz şeyler geri dönülmesi mümkün olmayan hatalar yaptırabilir(evlilik...), dönülsede büyük izler/yaralar bırakır. Ki bunu kimse yaşamak istemez...


Deriz ya bazen "aman ne halin varsa gör." :) Evet bunu bile yapabilirsiniz. Anlatın, illaki benim dediğim diyorsa bırakın o şekilde yapsın. Bazen sonuç kötü de olsa denemek isteriz, sonucu kendimiz görmek isteriz...

Etrafınızdakileri(arkadaşınız,çocuğunuz,ailenizden birileri) tercihlerinde zorunlu bırakarak, ömür boyu mutsuz olmalarına vesile olmayın. . .

Söndürmeyin mutluluk balonlarını. . .

Eğer kendi hikayemi yazacaksam; bırak elimi..! Kalemi yanlız tutmalıyım ...

14 tepki:

komançi dedi ki...

bu tür insaların hayatına müdahaleyi hele bi deneyin. anında cızz!
ama söz konusu başkaları olunca nonstop speak! susturabilene aşkolsun. lüzumsuz insanlar diyebiliriz bunlara.

đerkenαя dedi ki...

komançi, çok haklısın. Demişsin ya "lüzumsuz insanlar" aklıma şey geldi, elektrik anahtarlarının altında yazar ya bazı yerlerde "lüsumsuzsa söndür" :) bu insanlar içinde böyle birşey olsaydı keşke :))

Adsız dedi ki...

selamun aleykum.

boyle bir konu gorunce bu sabah yasadiklarimi yazmak istiyorum.gerci sana guzin abla muamelesi yapiyorum ama kusura bakma.

bugun bizim dil kursu kapaniyor,son gundu.ogretmene kendim hediye aldim.bazi bayan arkadaslar para toplamis kendileri alacaklarmis,ve hala alamadilar.bende aldigim hediyeyi bir kac arkadasa gosterdim,onlarda gorunce obur kadina verdikleri parayi alip,kendileri hediye almak istedi.kadinda bunu gordu bana firca cekmeyebasladi.gosteririm gostermem kime ne!insanlari kirmak incitmek icin ellerinden geleni yapiyorlar.ustelik zaman bulupta hediye alsaydin,patlayacak birini ariyordu,bulmustu.ama bende kendimi ezidrmedim.bu benim hayatim,ogretmenim benim icin ozel biriydi,cok yardim etti,o yuzden kendim almak istedim,kime ne?insanlar kendine ''banane'' demesini ogretmeli.herseye burnunuzu sokmak zorundamisiniz?bu haddi size kim veriyor?

gecen persembe gunude kaynanatorgil turkiyeye gittiler.gitmeden once kayinbaba hem boykotuma olsun hemde yemedigim,supheli gidalardan dolayi vurdu vurusturdu.esimin susmasi,onun tarafinda olmasi cok zoruma gitti.rabbim boykot konusundaki ayagimiza diken gibi batan bu yaratiklari uzak etsin bizden.boykotumuzu hayirlisiyla olene dek yapmayi naisp etsin.

ne yapsaydim mal gibi onume ne konsa yesemiydim,o zaman nasil musluman olacam?insanin hayatina cok mudahele ediyor,dayanamiyorum.ben banane diyorum,ama surekli laf carpmalari,esimin oraya 2-3 aydada olsa zorla goturmesi zoruma gidiyor.ALLAH yardim etsin.

derkenar bizler insanlari degistiremeyiz,mesajim uzun oldu,istersen silebilirsin.bak iste bendende iki ornek sana.bence insan kendini kimseye ezidrmemeli.iyi niyetini somuruyorlar inan.rabbim yardimcimiz olsun.sevgiler guzel kardesim

đerkenαя dedi ki...

Ve aleyküm selam ve rahmetullah...

Anlayamazsın, yorumunu hem üzülerek hemde tebessüm ederek okudum hakkını helal et :)

Kesinlikle haklısın ezmemeli ve kendimizide ezdirmemeliyiz. Müslümanın yapması gereken bu zaten, için rahat olsun.

Boykotuda Amin inşaAllah. Ömür boyu sürdürürüz.
"Kaynanatorgil" bayıldım buna ya :) süpersin.

Rabbim sıkıntılarını gidersin, feraha ulaştırsın inşaAllah. Dil kursunuda başarıyla bitirmene çok sevindim :) herşey daha güzel olur umarım..

Sevgi ve saygılarımla..

Adsız dedi ki...

selamun aleykum:)

canim benim dil kursumu bitirmedim,kursum kapandi.ben carsamba gununden itibaren diger tarafa gidecem.uyum saglama sinavi var,ben henuz girmedim.insALLAH hayirlisiyla kazanirim.

kaynanami sevmedigimden oyle diyorum:)

seni guldurebilmissem ne mutlu.

rahmana emanetsin.

Kırmızı Papatya dedi ki...

Allah'ın selamı,rahmeti ve bereketi üzerimize olsun arkadaşım..
Yazını çok beğendim,çok doğru şeyler yazmışsın..
Yüreğine sağlık..
İnsanlar bazen deneme-yanılma yöntemiyle daha etkili deneyimler kazanıyor.Ve hayatının sonraki dönemlerinde daha sağlıklı kararlar alabiliyor.
Fikir verilmeli,tercih karşındaki insana bırakılmalı bence de..
Zorlamaya,dayatmaya ve tecih baskılarına tahammülü olmayan biri olarak paylaşımın için sana teşekkür ediyorum :)
Sevgiler..

đerkenαя dedi ki...

Gorajdenin Gülleri, okul dönemi bitti ya :) ben o kursunda bitti heralde diye düşünmüştüm :) Umarım hayırlısıyla kazanırsın sınavıda.

Rahmana emanetsin sende :) dua ile..

đerkenαя dedi ki...

Saklı İnci, Ecmain.. hoşgeldiniz..

Beğenmenize sevindim, malesef çok karşılaşıyoruz bazen bu durumlarla. Ben kendim yaşamasam dahi etrafımdakilerin bu durumda olmalarına bile tahammül edemiyorum, öfke nöbetleri geçiriyorum resmen, zor tutuyorum kendimi :D

Hoş olmayan durumlar, Yaşanılmaması duasıyla.. :)

komançi dedi ki...

:)) lüzumsuzsa görüşme de olur . ama bunlar kapanmazki her daim alkali pil var sanki :)

Hilal dedi ki...

bu sabah aynen anlattıklarını düşündüm sevgili arkadaşım. Yazmayı düşünüyorum ben de en yakın zamanda.
babamın söylediği bir şey geldi aklıma:)
derler
ne derler
ne derlerse desinler
KİME NE?

đerkenαя dedi ki...

komançi, haklısın :)

Hilal, süperdi :)

Teşekkürler..Sevgilerimle..

Emir dedi ki...

Söz konusu kendi hayatları olunca yere iğne düşse atom bombası patlatacak insanlar, başkalarının hayatlarına karışmayı ne kadar da seviyor... bir şeyi düzeltecekse insan, ilk önce kendinden başlamalı...

Allah razı olsun bu güzel yazınız için... Allah cümle ümmeti Muhammed'i Efendimizin güzel ahlakıyla bezetsin inşallah... (Zaten güzel dinimizi tam manasıyla idrak edip, kalbiyle de teslim olduktan sonra öyle olacağına hiç şüphe yok.)

đerkenαя dedi ki...

Emir, haklısınız. Rasülullah(s.a.v)'in yolundan gitmeye çalışsak hiçbirimizin hayatında problem kalmayacak zaten :)

Ecmain. Ben teşekkür ederim kıymet verip yorumladığınız için..

Sevgi ve saygılarımla..

đerkenαя dedi ki...

A.Y. , sanırım baya derin izler bırakmış birileri sizde :)

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)