RSS

Hayat felsefem!



"Bilmiyor ki bir bağımlılık olabilir; yerli yersiz durmadan etrafındakilere "kusura bakmayın" dedikçe, bakılacak kusurları artar insanın."
Elif ŞAFAK/Siyah Süt


Elif Şafak'ın kitabından yaptığım bu alıntı resmen benim hayat felsefem.. Elbette hepimizin kusurları var, bu kusurların bazen farkında olup gereğini yapar, bazense farkında bile olmayız. Ama bazılarıda var ki, vara yok'a özür diler, yada yaptığı hatayı alışkanlık haline getirir, her yaptığında da özür diler...
Bu mantık bana tamamen ters, bi hata yaptıysam bunu iki kelimenin arkasına saklanarak halledemem. Telafisini yapmam lazım. 
Karşımdakinden de bunu beklerim, "özür dilerim", elbette güzel bunu yapabilmek, lakin özrünü diledikten sonra fiilen hatanı sürdürüyorsan çokta anlam ifade etmiyor benim için. Bu tamamen beni dikkate almadığın anlamına gelir.

Bazen arkadaşlarıma ifade ediyorum bunu, "özür dileme, tekrar etmesin bu benim için yeterli.." Onlar bunu farklı yorumluyorlar, gurur yapıyormuşum, burnumdan kıl aldırmıyormuşum, özür dilemeyi sevmiyormuşum...vs. Kardeşim iki kelime senin için herşeyi çözüyorsa amenna.. Ama benim için çözmüyor, napabilirim...

18 tepki:

stuven dedi ki...

müthiş bir yazı. okurken evet evet dedim.

var'a yok'a özür dilemek dışında var'a yok'a ağlamamak da lazım:)

đerkenαя dedi ki...

stuven, beğenmene çok sevindim :)

Yaptığın tespitte çok doğru, hele hele insanların önünde :D Hayatta ağlamam, eve gider pöyküre pöyküre ağlarım ama başkasının yanında kuyruğu dik tutarım :p

Sevgiler..

cecil dedi ki...

kimileri diline pelesenk yapmayı vazife biliyor... dediğin gibi sözde geçiştiriyorlar ama özde koca bir boşluk. önemli bir detay.. zevkle okudum ..
sevgiler

đerkenαя dedi ki...

cecil, beğenmene sevindim. Teşekkürler :)

Sevgilerimle..

Pabuc dedi ki...

Sen '' yay'' burcu muydun :D

bence öylesin :)

đerkenαя dedi ki...

Pabuç, bende yay burcuyum evet :) ama senin kadar unutkan olanından değil :))

Sevgiler canım..

Adsız dedi ki...

"Bilmiyor ki bir bağımlılık olabilir; yerli yersiz durmadan etrafındakilere "kusura bakmayın" dedikçe, bakılacak kusurları artar insanın."
çok güzel, doğru bi tespit... sürekli özür diledikçe kıymeti kalmıyor artık o iki kelimenin

đerkenαя dedi ki...

ozzeinep, muhteşem ifadeler dimi :)

Sevgiler..

MAVİ TUTKU dedi ki...

Güzel bir felsefe. İnsan hayatı boyunca tecrübeler edinmek, daha iyi olmak, ders almak ve hatalarını azaltmak için uğraşıyor bir yerde..fakat bir hata da harcanabiliyor insan.

đerkenαя dedi ki...

Onuncu Köyün Adamı, hoşgeldiniz, haklısınız. Harcanabiliyor, demekki ne kadar az hata yapmaya uğraşırsak o kadar kârdayız :)

Sevgi ve saygılarımla, teşekkürler...

Syhn dedi ki...

alakası yok kolay özür dileyen insanlar kolay hata yapan kişilerdir..
özür dilemek hatasını kabul etmeside bir erdemdir kişinin elbette ama aynı hatayı yapıp duruyorsa ne anlarıma rkasından gelen özürden?

đerkenαя dedi ki...

Syhan, haklısın canım :) Umarım onlardan olmayız, sevgiler..

Burcu Çalışkan dedi ki...

dengelediğin müddetçe, özür dilemesini de bilmeli, yeri gelince de duygularını göstermekten çekinmeyip ağlamalısın da çok insani şeyler bunlar ama haklısın alışkanlık haline getirmden

đerkenαя dedi ki...

Burcu, seni burada görmek ne güzel :p

Güzel yorumunuza teşekkürler, herşeyin kararı.. çoğu tamamen zarar oluyor :)

Sevgi ve saygılarımla..

nadarû dedi ki...

"Bilmiyor ki bir bağımlılık olabilir; yerli yersiz durmadan etrafındakilere "kusura bakmayın" dedikçe, bakılacak kusurları artar insanın."

ne kadar hoş cümleler bu öyle, üstünde düşünülesi...
düşüncelerinde de tümden haklısın bence....özür çözüm değil..sadece bir aracı..
baki sevgi ve selamlarımla..

Eylül, dedi ki...

yazı öyle zınk diye bambaşka yöne çeker ya insanı, anlık ferahlatır.. öyle oldu bana şu gün. teşekkür ederim.. ne kadar da doğru. o özür dilemelerin bir tek manası olsa gerek, o da içten geçen keşkeler. ama annem keşkeler umutlu olsaaa.. der hep. öyle işte, bir vazo kırılınca eskisi gibi olmuyor, o içindeki çiçeğin suyu da aka aka tükeniyor. özür dilemenin manası elbette yok, ama bize öğretilenler içinde var ne yazıkki. aslında ne edepsizce şey..

sevgiler.

đerkenαя dedi ki...

Eylül, hoşgeldiniz.

Ferahlamanıza sevindim bende :) Hayatı ve içindekileri birazdaha önemsersek yada kendimizi değil birazcıkta karşıdakini düşünürsek "empati" diyorlar.. Bunu denersek herseyin yolunda gideceğine inanıyorum, kusurlar kısmen azalabilir...

Sevgilerimle..

đerkenαя dedi ki...

name-i nur, hoşgeldin canım.

Dediğin gibi özür sadece bir aracı, bunu araç olmaktan çıkarıp "amaç" haline getirmemeli.. :)

Sevgi ve selamlarımla can kardeşim..
Sıhhatte kalasın..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)