RSS

Yeni, yine Facia

Öncelikle Haiti'de yaşanan deprem dolayısıyla çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum..

Geçtiğimiz Salı Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’de yaşanan deprem büyük bir insanlık dramına neden oldu. 1 dakikalık deprem, şiddeti 7.3, ölü bilançosu 100.000 + ....  Bu sayı artacaktır, enkazların altından çıkarılan insan bedenleriyle.

Evet yeni, yine bir imtihan, sarsıntı. Etkisi ne zamana kadar sürer bilinmez, açılan yaralar kapanırmı...
Haiti'de binalar yıkıldı kocaman kocaman, insancıklarda enkaz altında kaldılar.. Kimisi çoktan öldü, kimisi hala kurtarılmayı bekliyor.


Sokaklara sığmıyor ölü canlar. :( Adeta insanlıktan çıkarılmış kardeşlerim. Sokaklara atılmış.
Güya toplayıp gömecekler cesetleri. Siyahi bir adam çocuk cesedini alıp kamyona atıyor. Efendim ölüye saygınız yok onu anladıkta, o bir insan.. İnsana yapılan muamele bu olmamalı. Hayvanlara bile bundan fazla saygı gösteriliyor...


Yapılan yardımlar yeterli değil. Sağlık, yiyecek, arama kurtarma ekipleri, dünyanın biçok ülkesinden gönderiliyor. Yapanlardan Allah razı olsun. Haiti çok fakir bir ülke, ABD tarafından sömürgeleştirilmiş.


ABD, herzamanki gibi utanmadan sömürgeleştirdiği, bu şartlarda yaşamalarına sebep olduğu bir ülkeye daha, yardım gönderiyor güya.. Bizde bu insanlara saygı duyuyor, ülkelerine gidiyor, başkanlarının ellerini sıkıyor, ve onlara gülen gözlerle bakıyoruz. Çünkü bizimde çıkarlarımız var, yani öyle zannediyoruz. Bizede bir faydaları dokunur diyoruz. Zararlarından başka birşey olmayacağını bildiğimiz halde. Müslümanlığımızdan da utanmayarak.. Olsun ülkemize faydası olmasada, gemisini yürüten kaptanlar vardır, elbette.

Türklüğümüzün ve müslümanlığımızın şerefiyle yaşamımızı sürdürmekten mutlu ne olabilirki..

Bunların hesabı nasıl verilir bilinmez. Allah'ım oradaki insanların yardımcıları olsun. Madden manen yanlarında olmaya çalışalım. En azından dualarımızda unutmayalım o insanları.. Fanidir yaşam, her'an kimin başına ne geleceğini ancak Mevla bilir..

Vakt-î zaman, ahir, akîbet hayrola efendim..

10 tepki:

Tazekahve dedi ki...

Allah sabır versin gerçekten büyük imtihan.Dokunaklı bir post olmuş canım.Bize de duayı hatırlattığın için ayrıca sağolasın.Akıbetimizin hayrına amin diyelim ...Sevgiler...

đerkenαя dedi ki...

Taze kahve :)) çok teşekkür ederim canım.
Baki Sevgi ve saygılarımla..

busra dedi ki...

Allah sabir versin. cok zor bir durum. deprem felaketi bir yandan, fakirlik bir yandan. yagmalamalar baslamis! Allah yardim etsin o insanlara.

AKİFZADE dedi ki...

RABBİM YAŞATMASIN...
YAŞANANLARDANDA ÖRNEK ALMAYI NASİP ETSİN ...

ALLAH'IM KAZALARDAN BELALARDAN VE TÜM KÖTÜLÜKLERDEN SANA SIĞINIYORUZ ...

đerkenαя dedi ki...

busra, amin canım, Allah o insanların yar ve yardımcıları olsun. Teşekkür ederim.
Baki sevgiyle..

đerkenαя dedi ki...

AKİFZADE, Ecmain dualarınıza, çok teşekkürler..
Baki selam ve dua ile..

Adsız dedi ki...

esselam

hepimiz birgun mutlaka olumu tadacagiz,ama olumun boylesi insanin icini acitabiliyor.belkide birilerinin beyinsizce yasamasi,bizlerin ibret almasi,bilemiyorum artik.

blogunun yeni hali cok guzel olmus.

turkluguyle degilde muslumanlikla sereflendigi icin mutlu olan bir musluman...

đerkenαя dedi ki...

Ve aleyküm selam. Anlayamazsın hoşgeldiniz.
Şüphesiz ki ölüm çok can yakıcıdır, şekli nasıl olursa olsun, kara toprağın altına girmeyecekmiyiz sonuçta. Düşüncesi bile ürpertiyor insanı.
Ama o insanların işi gerçekten çok zor, o depremde ölenleremi üzülelim, hayatta kalanlaramı bilemiyorum. Şehir yerle bir olmuş durumda. Ev, sağlık, eğitim, yiyecek.. vs. Herşey gerekli, ama uzunca bir süre çoğu temin edilemeyecek.( Rabbim yardımcıları olsun.
Bloğumun yeni halini beğenmenize sevindim, şimdilik bunda karar kıldım. Teşekkürler.
Dualarda buluşmak ümidiyle..
Baki sevgi ve saygılarımla..

gülüm dedi ki...

paylaşımın üzücü ama ölümün aslında ne kadarda yakınımızda olduğunu hatırlatıyo ve acı olansa insana kefen bile nasip olamadan ölmesi
hani sanki hep kefenli ve namazlı ölecekmişiz gibi yaşıyoruz

đerkenαя dedi ki...

Esselamü aleyküm.. gülüm, hoşgeldiniz.
Evet kefensiz, belkide imansız, sehadet bile getiremeden ölmek Allah korusun... Mevla hayırlı bir yaşam ve hayırlı, imanlı ölüm nasip etsin cümlemize..
Baki selam ve muhabbetle..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)