RSS

Akılsız başın cezasını tüm azalar çeker

Dün pazardı, yani benim tek tatil günüm. Sağlıklı yaşam derdi sardı bünyeyi. Haberlerde bas bas bağrılıyormuş sibirya soğukları geliyor tüm yurda diye, duymamıştım(duysamda ne takarımya). Sabah erkenden kalktım (erken dedikse 08:30), eşofmanlarımı giydim, ev arkadaşımı sarsarak uyandırdım. Onunda aklını çelerek yürüyüşe gitmeye ikna ettim. 
Çıktık yola, arkadaşım baya kalın giyinmişti, dalga geçiyorum onunla, bu kılıkta yürüyüşemi gidilir, ağırlıklarından kıpırdayamıcaksın, hareketin kısıtlanıcak falan filan. Gülüyorum kikirdiyorum, temiz havayı içime çekiyorum.. Neyse gittik yürüyüş parkımıza arkadaş biraz yavaş yürüyo, ben hızımı alamıyorum. O, sen devam et buluşuruz çıkışta dedi, yok olmaz öyle beraber yürürüz falan dedimsede, sonunda yalnız devam ediyorum. Ben çok kalın giyinebilen bi insan değilim, üşüsemde giyinemem sıkar beni, bunalırım. Yürüyorum ama, ellerimde bi hareket kısıtlılığı var, bi baktım ellerim buz gibi olmuş.
Neyse yürüyüş bitti eve geldik, bende bi mide kasılması, bi ağrı, sancı. Bişide diyemiyorum kimseye, kızacaklar diye(burun kaf dağındaya, kıl aldırmaz), normalde çok kikirdek olduğumdan farkettiler tabi hemen durumu. Neyse bi ağrı kesici aldımsada yetmedi soluğu yatakta aldım, sabaha ancak kendime gelebildim.
Aman bidahamı tövbe, tek tatil günümü sıcacık evimde bi elimde çayım kitap okuyarak geçircem, sağlıklı yaşam yürüyüşlerine nisan gibi devam ederiz, şimdilik rafa kaldırıyorum.

Önerme: Spor yapılacaksa kapalı alanlardaki imkanlar doğrultusunda yapılmalı, birde sağlıklı yaşam için yediklerimizede dikkat etmek gerekiyor (benim gibi habire tatlı yemekle sağlıklı yaşam falan olmaz).
Vesselam..

16 tepki:

ayse dedi ki...

Ben bu soğuk havada değil yürüyüşe çıkmak, markete bile gitmiyorum. :) Çünkü senin gibi kalın giyemeyen biriyim :) az kaldı neyse ısınıyor havalar. Allah şifa versin ;)

đerkenαя dedi ki...

mutluysamnehos, hoşgeldiniz. Haklısın markete bile çıkmamak lazım hava buzz gibi :))
Teşekkür ederim..
Baki sevgi ve saygılarımla..

Adsız dedi ki...

Selamun aleykum derkenar,

seninkide iyi cesaret.evde bile surekli usuyen biri olarak,disariya cikmayi hic istemiyorum,ama evde cocuklar olunca mecburi okula gidip geliyorum.eve canimi zor atiyorum.burda havalar cok soguk:)))

bak tatil gununde varmis,soyle cay kahve yapip,bloguna baksan daha saglikli gececek bence.tabi benimkisi tavsiye.:)))))

gecmis olsun bu arada:)

đerkenαя dedi ki...

Ve aleyna aleyküm Selam ve rahmetullah..
Anlayamazsin, emin ol bundan sonra burnumu bile çıkarmıcam, iki gündür çok kötüyüm. Annem duysa bacaklarımı kırar :)) Tavsiyene uyucam, teşekkürler..
Hayırla, huzurla, hoşça bakın zatınıza..
Baki sevgi ve saygılarımla..

Adsız dedi ki...

:)) recep yazıcıoğlunda mı yürüdün, yoksa çamlıkta mı :)

đerkenαя dedi ki...

SimeRanyaM,Bizim ev R.yazıcıoğlu parkına daha yakın, dünde ordaydım. Sen nerden bliosun Denizli'deki parkları filan :)) Denizli'limisin yoksa hemen profiline göz atıyorum, hatırlardım ama :))
Baki sevgi ve saygılarımla..

stuven dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun dikkat et kendine. ben de senin gibiyim öyle kalın ve sıkı sıkı giyinemem ama fena kaptım şifayı.

Adsız dedi ki...

denizlili değilimde 4 senem orda geçti :)))

Adsız dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun... Sonra, kış günü arkadaşını da ayartıp soğuk havada yürüyüşe çıkmak, rüyanda mı gördün? Bu arada arkadaşını tebrik etmek lazım, seni kırmamış yürüyüşe çıkmayı kabul etmiş, ben hayatta yapmazdım...

đerkenαя dedi ki...

stuven, teşekkür ederim sanada çok geçmiş olsun, dikkat etmek lazım :))


SimeRanyaM, anladım okul için falan sanırım :)

ruhumunheykeli, ben sadece pazarları gidebiliyordum zaten, rutin her hafta yürürüm, o normalde uyur, hayatta uyanmaz o gün geldi benimle. Geldi ama görmen lazım lahana gibi kat kat giyinmişti :))

Teşekkür ederim yorumlarınıza..
Hayırla, huzurla, hoşça bakın zatınıza..

Burcu dedi ki...

Neyseki hikayenin sonunda dersler çıkarılmış :)) geçmiş olsun der baki sevgi ve saygılarımı gönderirim :)) (oldu mu seninkiler gibi )

đerkenαя dedi ki...

:)) Ayyy kimler gelmiiş, nası sevindim nası sevindim anlatamam Burcu hoşgeldinis, sizi burda görmek ne güzel.. teşekkür ederim.
olmazmı hiç çok güzel oldu :)
Hayırla, huzurla, hoşça bakın zatınıza efendim..

Öyküzen dedi ki...

Sağlıklı yaşam lafını ağzımdan düşürmüyorum bugünlerde. Ardına sığınıp tatlı yiyiorum :)

Sevgi ile...

đerkenαя dedi ki...

Öyküzen hoşgeldiniz..
Ah bu sağlıklı yaşam, bütün tatlıseverlerin düşmanı :))
Sevgi ve saygılarımla..

AKİFZADE dedi ki...

Geçmiş olsun :)

đerkenαя dedi ki...

AKİFZADE, hoşgeldiniz..
Teşekkürler.

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)