RSS

Deprem çanları!!!

Deprem.. Artık hayatında deprem yaşamayan insan varmı bilemiyorum. Ama kendisi yaşamasa bile mutlaka etrafında yaşanmışlıklar vardır.
Ben Denizli'de yaşıyorum. Dün sabah saat 8:02'de 4.9 şiddetinde merkezi Aydın olan bi deprem yaşadık.Artçılarıda oldu tabi ama en kötüsü oydu. Hayatımda ilk kez bu kadar büyük ve uzun bi deprem yaşadım.
İnanılmazdı..

Deprem deyince kelimeler gerçekten kifayetsiz kalıyor. Tabi bütün felaketler öyledir. Ama ben büyük bi felaket yaşamadığım için, beni şuana dek en çok etkileyen şeydi dün yaşadığım deprem.
Kendimi asalak gibi hissettim, işyerinde yalnızdım ilk depremde. Zaten en etkiliside oydu. Bianda büyük bi gürültü duydum ama çevrede inşaat çalışmaları vardı ve ben bu gürültüyü ona bağladım. Birden dolaplar masalar... herşey sallanmaya başladı büyük bi gürültüyle. Napıcamı şaşırdım halbuki çokta bilinçsiz bi insan değilimdir bu konularda ama o an donup kaldım işte. Ayaktaydım sımsıkı yanımdaki kapıya tutundum gözlerimi kapadım ve depremin geçmesini bekledim ama bitürlü bitmediii. Kendimi telkin ediyorum sürekli geçicek, şimdi bitecek.
Kendime göre inançlı bi insanım, o an belki ölebilirim bile ama aklıma bi dua bi besmele bi kelime-i şehadet.. hiçbirini okumak gelmedi..
Sonra deprem geçti bendeki o sallantı, abukluk hali geçmesede..  Herkes binalarından çıkmış ellerinde telefon, birilerini aramakla meşgul..

O an ölmeyi düşündüm ölsem nolurdu bi şehadet bile getiremeden yapayalnız..
Enkaz altında kalsam napardım, ne zaman kurtulurdum, kurtulsam bile hayatın akışı benim için artık nasıl olurdu. Düzenli bi yaşam süremezdim büyük ihtimalle..
Ama elhamdülillah hiçbiri olmadı bu deprem belkide bi ikazdı.
Çevremdeki insanların kimileri bu depremler iyi yerleşiyo, kimileride bu depremler büyük olası depremin habercisi..
Ben tabiki ilk seçeneğe inanmak istiyorum.
Umarım bu depremlerle yerleşiyoruzdur :)
Allah Depremde ölen insanlara rahmet ve bu depremleri yaşayıpta hayatta kalan insanlara da Sabır ve Selamet versin. Gerçekten çok acı bir durum.
Mevla cümle mü'min kardeşlerimizi bu felaketlerden korusun. Hayırlı yaşam ve hayırlı ölümler nasip eylesin..
Depremde ölen Mü'min kardeşlerimiz için bir Salavat-ı Şerife "Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed "
Sağlık ve selametle..

7 tepki:

MAVİ TUTKU dedi ki...

İrkildim birden...İstanbul oldukça büyük bir deprem bekliyor, eninde sonunda olacağı söylenen bu depremde olacakları düşünmek bile istemiyorum.. Rabbim korusun..

Türabi dedi ki...

Selamünaleyküm,
Geçmiş olsun kardeşim.. Sebebler zuhura geliyor.Rabbim hüsn-ü hatime nasip etsin..

Muhabbetle..

đerkenαя dedi ki...

Onuncu Köyün Adamı, Mevla cümle mü'minleri korusun bende o günden beri çok korkuyorum.. Rabbe emanetiz İnşaAllah..

Türabi, Ve Aleyna Aleyküm Selam.. Allah razı olsun kardeşim, birbirimizden dualarımızı eksik etmeyelim inşaAllah..

Yorumlarınız için teşekkürler dua ile..

GeCe dedi ki...

geçmiş olsun biz büyük depremi tecrübe ettikten sonra bana seninki hafif geldi ama şimdi düşüncesi bile beni korkutuyor

đerkenαя dedi ki...

GeCe çok teşekkürler.. Rabbim tekrar yaşatmasın hiçbirimize..

Adsız dedi ki...

1980'lerde(hangi yıl olduğunu tam olarak bilemiyorum) Erzincan depreminden hemen sonra İstanbul'a taşınan ve yıllarca Erzincan'a uğramayan bir adam, 10 yılı aşkın süredir gitmediği memleketine sonra 12 Mart 1992* günü gitmeye karar verir ve o akşam kaldığı, otelde gece saatlerinde olan depremde, otelin yıkılması sonucu 'Erzincan'da vefat eder.. Bu tür hikayeler klişe gelebilir ama bizim çizemediğimiz ve silemediğimiz bazı çizgiler vardır, bunları değiştiremeyiz. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun (O'ndan geldik, O'na döneceğiz.)

đerkenαя dedi ki...

sofistikist, klişe olurmu hiç bunlar yaşanan şeyler. Haktan geldik dönüş ancak O'nadır. Mevla hayırlı ölümler versin cümlemize. Amin duanıza..Yorumunuz için teşekkürler..
Baki sevgiyle..

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz... Buyrun çekinmeden... :)